Boj proti trgovini z ljudmi – širjenje informacij je orožje proti izkoriščanju (2017)

Slovenska filantropija v letošnjem letu nadaljuje z izvajanjem projekta “Boj proti trgovini z ljudmi – širjenje informacij je orožje proti izkoriščanju”, katerega namen je informirati, ozaveščati in opolnomočiti prosilce za mednarodno zaščito in osebe s priznano mednarodno zaščito (v nadaljevanju beguncev in migrantov), ter jim predstaviti možnosti, ki jim jih ponujajo programi vključevanja v slovensko družbo.

Cilji projekta so:
– informiranje in ozaščevanje beguncev in migrantov o nevarnostih trgovine z ljudmi;
– informiranje in ozaveščanje beguncev in migrantov o obnašanju, ki zmanjšuje tveganje za trgovino z ljudmi in izkoriščanje;
– identifikacija morebitnih žrtev, ki potrebujejo dodatno podporo in zaščito ter napotitev le-teh na organizacije, ki jim to lahko nudijo;
– opozarjanje beguncev in migrantov o morebitni prepletenosti izkoriščanja s prisilnim delom in trgovino z ljudmi;
– ozaveščanje osebja, ki prihajajo v stik z begunci in migranti v azilnih domovih, nastanitvenih centrih, integracijskih hišah, dijaških domovih in centru za tujce.

Z letaki in plakati, ki smo jih pripravili v lanskem letu, želimo nagovoriti vse ljudi, da problem obstaja, kje dobiti več informacij in kje poiskati pomoč. Prisotni bomo na terenu, predvsem v nastanitvenih centrih, v katerih bomo izvajali informiranja in delavnice na temo trgovine z ljudmi. Prav tako sodelujemo s Centri za socialno delo v različnih krajih po Sloveniji, ki bodo prejeli informativna gradiva.

Letak Stop trgovini z ljudmi: (slo) (ang) (arab) (farsi)

Plakat Stop trgovini z ljudmi: (pdf)

Za vprašanja, nasvete in pomoč v zvezi z izkoriščanjem delavcev in trgovino z ljudmi smo vam na voljo na info@filantropija.org ali 01/ 430 12 88.

Več informacij o boju proti trgovini z ljudmi: http://www.vlada.si/teme_in_projekti/boj_proti_trgovini_z_ljudmi/

Projekt financira:

Urad_vlade_RS_za_komuniciranje1

plakat slika

 

Menite, da izvajamo dobre projekte in bi radi postali naši podporniki? Podprite nas