Dan za spremembe

POVEZUJEMO SKUPNOST
7. april, 2018

Velika vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnosti. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci. Akcijam se lahko pridruži vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

S številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, smo že spreminjali zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi smo namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, premagovali osamljenost in širili spoštovanje.

Lanske akcije, ki so spodbujale in širile sodelovanje, so potekale v 72 krajih. Povezale so številne akterje, saj so bili med organizatorji šole, društva, občine, javni zavodi in posamezniki, sodelovala pa so tudi podjetja. Izvedenih je bilo 134 akcij,v okviru nekaterih se je povezalo tudi več kot 27 organizacij. Po vsej državi je bilo na ta dan aktivnih več kot 470 organizacij in več kot 12.300 prostovoljcev.

V okviru že 9. Dneva za spremembe se bodo po vsej Sloveniji organizirale akcije, ki bodo spodbujale povezovanje v skupnosti.

Poglejte okoli sebe in takoj boste našli stvari, ki bi jih želeli spremeniti, ljudi, ki bi jim radi pomagali, naravo, ki bi lahko spet zadihala. Povežite se z drugimi organizacijami, šolami, sodelujte s podjetji in občinami ter posamezniki v vašem kraju. Skupaj zasnujte konkretno akcijo, ki bo kar najbolje izboljšala stanje. Zavedamo se, da ste prav vi tisti, ki najbolje poznate razmere in težave v vaši okolici in prepričani smo, da veste, kaj vaš kraj najbolj potrebuje.

Priloge:
priročnik za organizacije
priročnik za šole,
priročnik za občine,
– osnutki dopisov za podpornike in medije.

Akcijo prijavite preko spletnega obrazca najkasneje do 19. marca 2018.

Na spletni povezavi www.filantropija.org/akcije-dan-za-spremembe preverite, kje potekajo akcije v vaši regiji, kaj se bo dogajalo, kdo vse sodeluje in poiščite kontakte organizatorjev. Pridružite se!

V primeru vprašanj pišite na danzaspremembe@filantropija.org ali pokličite na 051 654 726.

Glavna pokrovitelja: 

      

Medijski podporniki: 

        

     

Menite, da izvajamo dobre projekte in bi radi postali naši podporniki? Podprite nas