Zivko PreglPriznanje ŽIVKA PREGLA

PriznanjMatevz Krivice Živka Pregla je nastalo na pobudo sodelavcev in sodelavk Mirovnega inštituta, Slovenske filantropije in nekdanjega Zavoda za odprto družbo – Slovenija. Živko Pregl je bil soustanovitelj in podpredsednik Slovenske filantropije ter predsednik sveta Zavoda za odprto družbo – Slovenija. Ob  dvajsetletnici ustanovitve obeh organizacij, v spomin na Živka Pregla in z željo, da bi spodbujali civilnodružbene dejavnosti nevladnih organizacij, skupin in posameznikov, so pobudniki in pobudnice ustanovili priznanje, ki nosi njegovo ime.
Leta 2012 je priznanje prejel Irfan Beširević.
Leta 2013 je priznanje prejel mag. Matevž Krivic.

Naj prostovoljstvu prijazno podjetje

Pri Slovenski filantropiji se zavedamo, da je korporativno prostovoljstvo pomemben del družbene odgovornosti podjetij, ki krepi vrednote, kot so solidarnost, sočutje in humanost. Prostovoljski programi podjetij imajo v razvitem svetu že dolgo tradicijo. Podjetja z njimi utrjujejo vezi z lokalno skupnostjo, povez

Baner_naj_prostovoljec_javne_uprave_in_naj_prost_podjetje

ujejo zaposlene, kar koristi podjetju, neprofitnim organizacijam v okviru katerih izvajajo akcije in seveda skupnosti.

S podelitvijo priznanja želimo prispevati k promociji korporativnega prostovoljstva in povezovanju podjetij sSimobil civilno družbo. Komisija za Naj prostovoljstvu prijazno podjetje izbira med tistimi, ki se zavedajo pomembnosti integracije prostovoljstva v svojo strategijo in katerih vodstvo spodbuja zaposlene k vključevanju v korporativne prostovoljske akcije.

5. decembra 2013 smo prvič podelili priznanje Naj prostovoljstvu prijazno podjetje za leto 2012. Prejelo ga je podjetje Si.mobil.

Naj prostovoljka / prostovoljec zaposlen v javni upravi

S priznanjem želimo prispevati k večji promociji prostovoljstva med zaposlenimi v javni upravi. Izbirali bomo med kandidati, zaposlenimi v javni upravi, ki sodelujejo pri prostovoljskih Matej Markovicprojektih in se aktivno odzivajo na potrebe skupnosti. Kriterija za izbor sta tudi število opravljenih prostovoljskih ur kandidata ter način promoviranja prostovoljstva med sodelavci.

5. decembra 2013 smo prvič podelili priznanje Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi za leto 2012. Prejel ga je Matej Markovič, pripadnik Slovenske vojske.

 

Prostovoljstvu prijazno mesto

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že več kot dvajset let spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Pri tem je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev.

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazno mesto« bi radi izpostavili občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Več