Brezplačna delavnica o komunikaciji v medkulturnih okoljih

Dandanes mora posameznik razviti in izkoristiti vse svoje potenciale, vključno s kompetencami za delo v medkulturnem okolju. Namen delavnice, ki poteka v okviru projekta Pankultikum, je razviti znanja, vedenja in veščine za delovanje v medkulturnem okolju.

Cilji delavnice
–  Seznaniti se z možnimi ovirami pri komunikaciji v večkulturnih okoljih in z različnimi okoliščinami, ki vplivajo nanjo;
–  Ozavestiti stereotipe in predsodke, ki se pojavljajo pri interakcijah v medkulturnem okolju, spoznati njihov pomen in vzroke;
–  Ozavestiti lastne medkulturne kompetence ter poiskati področja, kjer imamo kot posamezniki neizkoriščene potenciale na področju medkulturnih kompetenc, ter načine, kako te kompetence najbolje razviti in izkoristiti;
–  Spoznati pomen osnovnih konceptov s področja medkulturnega dialoga in migracij, kot so na primer begunec, integracija, multikulturna družba in drugi;
–  Seznaniti se s pravicami migrantov ter spoznati delo in naloge inštitucij in organizacij, ki migrantom nudijo podporo pri integraciji in urejanju življenjskih situacij ter na drugih področjih.

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je namenjena vsem, ki se pri svojem delu ali v drugih življenjskih situacijah na različne načine srečujejo s posamezniki z različnimi kulturnimi ozadji oziroma jih iz drugih razlogov zanimata medkulturna izmenjava in dialog.
Delavnica bo potekala po načelih neformalnega izobraževanja in bo omogočila prostor za izmenjavo izkušenj in mnenj ter spodbudila udeležence k skupnemu raziskovanju in iskanju odgovorov na vprašanja, ki se zastavljajo pri delovanju v medkulturnem okolju.
Datum in čas delavnice
Sobota, 8. marec 2014, od 9. do 17. ure.

Lokacija delavnice
Prostori Slovenske filantropije na Poljanski cesti 12 v Ljubljani. (V kolikor bi prišlo do naknadne spremembe lokacije, bodo udeleženci pravočasno obveščeni o novi lokaciji.)

Izvajalec delavnice
Delavnico bo vodil Jaka Kovač, dolgoletni voditelj usposabljanj na področju prostovoljstva, migracij  in mladinskega dela ter tudi sam prostovoljec in mentor prostovoljcev pri Slovenski filantropiji.
Kako se prijavite na delavnico?
Kratko motivacijsko pismo pošljite na naslov uros.krasnik@filantropija.org oziroma se nam oglasite na številki 01/430 1288 ali 031/340 606 do ponedeljka, 3. 3. 2014.
Z dodatnimi vprašanji ali komentarji se lahko prav tako obrnete na Uroša Krasnika prek zgoraj navedenih kontaktov, ali pa nas obiščete v prostorih Slovenske filantropije na Poljanski cesti 12 v Ljubljani.
Če bo to potrebno, bo prijavnica potekala v angleškem jeziku, o čemer bodo posamezniki obveščeni v naprej.
UDELEŽBA DELAVNICE JE BREZPLAČNA.                
Delavnico organizira Slovenska filantropija v okviru Usposabljanja za kulturni menedžment za priseljence in izvajalce, aktivne na področju kulturnega udejstvovanja priseljencev in spodbujanja medkulturnega dialoga.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor