Na mednarodno izmenjavo po nove spretnosti

Ali verjamete, da se lahko mladi iz treh držav v 12 dneh spoprijateljijo, zabavajo in veliko naučijo, med drugim tudi to, da je učenje tujega jezika veliko več kot samo šolski predmet?
Slovenska filantropija bo med 28. julijem in 8. avgustom na mednarodni mladinski izmenjavi, poimenovani  Izmenjujmo spretnosti, gostila 23 mladih in sedem voditeljev iz Slovenije, Španije in Nemčije. Delo skupine, ki jo sestavljajo tudi mladi prostovoljci in migranti, bodo v prvi vrsti usmerjali trije (bivši) prostovoljci. V hiši sredi čudovite narave v Zapotoku nad Igom bo v ospredju izmenjava spretnosti, kajti vsem je v veselje podajanje in deljenje tistega, kar dobro znamo.
Mednarodna mladinska izmenjava bo spodbudila neformalno učenje, medgeneracijsko sodelovanje in osvajanje socialnih veščin, za nadaljnjo pot udeležencev, ki so stari med 13 in 19 let, zelo pomembnih znanj. 12 dni bodo kakovostno preživljali čas v medkulturnem okolju, ki ga bodo soustvarjali, ob tem prepoznavali svoja znanja in spretnosti, jih izpopolnjevali in uporabljali. Preko različnih aktivnosti, delavnic, iger vlog in kulinarike bodo spoznavali druge kulture, delili svoja znanja in spretnosti ter osvajali nova. Spoznali bodo, da tuji jezik ni samo šolski predmet ampak koristno znanje za sporazumevanje. Še posebej se bodo posvetili učenju na področjih glasbe, cirkuških veščin, likovne umetnosti in multimedijskih vsebin.
Udeleženci bodo spoznavali tuje kulture v okviru kulturnih večerov, bližnjo okolico bodo odkrivali skupaj z lokalnimi prebivalci, ki bodo z mladimi podelili tradicionalna znanja, našli pa bodo čas za tudi medgeneracijsko učenje in odkrivanje lepot Slovenije.
Vrh izmenjave bomo dosegli z medkulturno prireditvijo, ki jo bomo izpeljali v Vipavi, v sredo, 6. avgusta, na trgu Pavla Rušta od 17. ure dalje.  Mladi bodo za obiskovalce pripravili interaktivne delavnice ter predstavitve, vse pa bodo pogostili mladi Afganistanci, prijatelji Slovenske filantropije, s svojo kulinariko.
Kako bodo mladi svoja doživetja, novo osvojene spretnosti in pridobljene izkušnje, prenesli v svoje okolje, se lahko pozanimate sami, z obiskom na izmenjavi. Spoznajte življenja mladih iz različnih okolij in življenjske poti voditeljev, ki bodo mladim v oporo pri spoznavanju sebe, delitvi spretnosti in osvajanju znanj. Slovenski voditelji na izmenjavi Tjaša Arko, Jaka Kovač in Dejan Štemberger, tudi naj prostovoljec iz leta 2012, so v prostovoljstvo vpleteni že leta in bodo zaradi svojih raznovrstnih izkušenj pomembno doprinesli k zanimivi in uspešni izmenjavi.
 
Mednarodna mladinska izmenjava je financirana s strani programa Erasmus+, ki ga koordinira Zavod MOVIT, Nacionalna agencija programa Erasmus+; področje Mladina.
Logotip_MOVIT EU flag-Erasmus+_vect_POS
 
 
 
 
Kontakt za mladinsko izmenjavo: Tjaša Arko, Slovenska filantropija; tjasa.arko@filantropija.org, 031 786 028

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor