Delavnica Skriti obrazi revščine v Celju

Revščino številni vidijo kot nekaj sramotnega, poskušamo jo prikrivati ali si pred njo zatiskamo oči. In vse premalo se zavedamo, da revščina ne pomeni zgolj materialnega pomanjkanja, prinaša tudi različne, bolj ali manj očitne oblike diskriminacije na vseh področjih življenja.

Na svetovni dan socialne pravičnosti, 20. februarja 2020 ob 9.30, vas zato vabimo, da se nam pridružite na delavnici Skriti obrazi revščine na Zavodu Vozim (Trg celjskih knezov 10, Celje), na kateri se bomo pogovarjali o tej tematiki.

O diskriminaciji med socialno šibkimi, posebej starejšimi in otroki, se bodo pogovarjali predstavnik/ca Centra za socialno delo Celje, Matjaž Črešnovar iz OZRK Žalec, dr. Barbara Lužar s Slovenske filantropije – Hiše Sadeži Družbe Žalec in Tereza Novak s Slovenske filantropije, ki bo pogovor tudi povezovala.

Svoje izkušnje, skrbi in vprašanja pa bodo seveda lahko predstavili tudi udeleženci delavnice.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijavite se lahko do 17. februarja 2020 po e-pošti: katarina.rotar@filantropija.org

Delavnico organiziramo v okviru projekta ZaVse/4 ALL, ki ga izvajamo v partnerstvu z Združenjem izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji (ZIZRS) kot koordinatorjem in Zavodom Vozim.

Deli artikel:
Slovenska filantropija