Kulturni šok – delavnice o migracijah za fakultete

Kaj je kulturni šok? Zakaj se zgodi in kako lahko ravnamo, ko ga začutimo? Zakaj prihaja do ustvarjanja stereotipnih predstav o pripadnikih ‘drugih’ kultur? Kako se počutijo priseljenci v začetni fazi integracije, ko pridejo v precej tuje okolje in katere so njihove prve potrebe? Na ta vprašanja odgovarjamo skozi delavnice Kulturni šok, ki so namenjene študentom različnih fakultet, in jih zaradi trenutnih razmer organiziramo na daljavo – preko ZOOMa.

V ponedeljek, 19. 10., smo izvedli prvo izmed treh delavnic, za študente ljubljanske Fakultete za upravo. Pogovoru sta se pridružila tudi naša fanta, ki sta govorila o lastni begunski izkušnji.

V torek, 20. 10., smo delavnico prek ZOOMa izvedli za ljubljansko Fakulteto za socialno delo. Med debato študentov o migracijah je prišlo do zanimivega razbijanja stereotipov – menili so namreč, da imajo prosilci za mednarodno zaščito visoko trištevilčno mesečno žepnino. Ko smo jim razložili, da v resnici dobijo na mesec manj kot 20€, so bili zelo presenečeni. Takšne delavnice so res super, saj lahko iz prve roke demantiramo lažne novice, ki jih radi delijo nekateri mediji.

V četrtek, 29. 10. smo delavnico prek ZOOMa izvedli za študente oddelka za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Skupaj smo imeli zelo sproščeno in prijetno delavnico, imeli so tudi nekaj konkretnih vprašanj, zanimalo jih je predvsem kako se lotevati poučevanja geografije, če so v razredu tudi otroci priseljenci.

Delavnice izvajamo v okviru projekta Človek ne jezi se, ki ga sofinancira Urad vlade RS za komuniciranje in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov. #strpni

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor