POMOČ PROSTOVOLJCEV PRI PREVOZIH ZAPOSLENIH V DOMOVE STAREJŠIH/BOLNIŠNICE

Na Slovenski filantropiji smo že spomladi priskočili na pomoč Domu starejših občanov Ljubljana Vič – Rudnik in opravili kar 1124 prevozov zaposlenih.

Z najnovejšo ukinitvijo javnega prevoza, ki se bo pričela 16. novembra, se je mnogo zaposlenih v zdravstvu in domovih starejših, katerih delo v teh težkih časih zelo cenimo, znašalo v veliki zagati kako sploh priti do delovnega mesta.

Ker smo v situaciji, ko si domovi starejših ter bolnišnice ne morejo privoščiti izgube zaposlenih zaradi ukinitve javnega prevoza, potrebujemo pomoč prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni zaposlene pripeljati na delovno mesto in/ali jih odpeljati nazaj domov z lastnim prevozom. Potne stroške v višini 0,13 EUR na km vam bodo pokrili. Z vami bomo sklenili dogovor o prostovoljskem delu in vas nezgodno zavarovali.

GLEDE VARNOSTI

Vsi zaposleni imajo stroga navodila, ki se jih držijo, da ne hodijo v službo v primeru kakršnih koli znakov bolezni. Enako velja tudi za prostovoljce. Za vse je obvezna uporaba zaščitne maske. Praviloma boste prevažali samo enega zaposlenega naenkrat, saj se lahko na delo vozijo skupaj samo osebe iz istega oddelka.

Za prostovoljsko delo prevozov zaposlenih ni potrebno imeti opravljenega Uvodnega izobraževanja za prostovoljce, kljub vsemu vam priporočamo, da se udeležite brezplačnega on-line izobraževanja.

KAKO SE PRIJAVITI ZA DELO in KATERE PREVOZE BOSTE OPRAVLJALI

Izpolnite spletni prijavni obrazec za prostovoljce.

Podatke o potrebah po prevozih na Slovenski filantropiji zbiramo vsak dan do 14. ure za naslednji dan. Določeni prevozi se ponavljajo, vendar prihaja do stalnih sprememb urnikov zaradi spreminjajočih se situacij znotraj zavodov. Popoldan ob 16. uri bodo podatki znotraj posebnega sistema posodobljeni in povabljeni boste k prijavi za točno določeno vožnjo. Priporočamo vam, da si izberite relacijo, ki je blizu vašega doma. Lahko si izberete več terminov, če vam vaš prosti čas to omogoča.

Po prijavi boste zvečer okoli 20. ure prejeli točen naslov in telefon osebe, ki jo boste na delovno mesto ali domov peljali naslednji dan.

Deli artikel:

Comment ( 1 )

Give a Reply