S sprehodi nad osamljenost – akcija Slovenske filantropije na Dan za spremembe

Letošnji Dan za spremembe, že dvanajsti zapored, bo namenjen premagovanju osamljenosti. Prostovoljci se bodo širom cele Slovenije aktivirali v akcijah, ki bodo razveseljevale, delale družbo, posameznike vabile v naravo, na sonce, k aktivnostim, jih nasmejale ter jim pokazale, da niso sami.

Tudi na Slovenski filantropiji bomo osamljenosti dali vetra in sicer kar med hojo! Vabimo vas, da se nam pridružite na enem izmed štirih pohodov po Ljubljanski okolici, ki bodo potekali 24. aprila 2021. Srečali se bomo pri sedežu Slovenske filantropije na Viču (Cesta Dolomitskega odreda 11) in nato se bomo podali na poljubno izbrano pot v manjših skupinah.

Veseli bomo, če boste na sprehod povabili prijatelje, sosede, posameznike, ki jih niste videli že dlje časa, sorodnike, … kogarkoli, ki bo vesel prijetnega dne v naravi in v družbi prijaznih ljudi.

Poudarek sprehoda bo na druženju ter odkrivanju skritih zakladov drugih članov skupine. Na poti bomo postavili tudi nekaj točk, kjer vas bodo čakala presenečenja. Na poti bomo pazili na varnost in zdravje, zato bomo hodili v manjših skupinah in pazili na razdaljo, na točkah pa si bomo lahko razkužili roke. Najpomembneje je, da se na poti zabavamo, spoznavamo ljudi, ki jih še ne poznamo, skrbimo za so-pohodnike in naravo.

Izbirali boste lahko med štirimi različnimi pohodi – odvisno od tega, koliko časa imate na voljo ter od vaših fizičnih sposobnosti. Dlje kot boste z nami, več točk presenečenja vas čaka. Vabimo vas, da se odločite med naslednjimi možnostmi:

Zaradi lažje organizacije ter nadaljnjega obveščanja vas prosimo, da se na dogodek prijavite tukaj – kjer nam lahko zastavite tudi dodatna vprašanja.

Veselimo se, da bomo z dobro voljo, aktivnostjo v naravi, spoznavanjem novih prijateljev in smehom ugnali osamljenost in preživeli skupaj čudovit dan, ki bo podlaga za nova prijetna druženja v prihodnje!

Deli prispevek: