Prostovoljski servis je povsem brezplačen za ljudi, ki pomoč potrebujejo. Financiramo ga iz sredstev Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, donacij posameznikov in podjetij.

Ker je potreba po pomoči ljudem vedno večja, bi želeli program razširiti, vključiti še več uporabnikov in prostovoljcev. Za kakovostno koordinacijo in strokovno podporo posameznikom in družinam v stiski, ki poteka vzporedno s prostovoljsko pomočjo bi potrebovali dodatnega strokovnega delavca.

Sredstva namenjamo tudi za povezovanje uporabnikov s prostovoljci, vključevanje in podporo prostovoljcem, njihovo usposabljanje in povrnitev stroškov prostovoljcem, ki nastajajo na poti k uporabnikom.

Podprete nas lahko z donacijo, z nakupom naših izdelkov ali nam namenite del dohodnine.

“Pred dvema letoma so se začele resne težave s koleni, tako da sem bila maja in junija 2015 šest tednov v postelji. Ker si plačljive pomoči na domu ne morem privoščiti, sem se obrnila na Filantropijo, kjer ste mi ponudili prostovoljsko pomoč. Prostovoljki sta me tedensko obiskovali in me spremljali pri hoji. Tega ne bom nikoli pozabila. S pomočjo prostovoljcev sem se ponovno postavila nazaj na noge.” (D., uporabnica Prostovoljskega servisa)

MDDSZ-logo