Prej enodnevni Festival prostovoljstva zaradi velikega interesa razširimo v enotedenski dogodek, ki poteka po celi Sloveniji z osrednjo prireditvijo na Dvornem trgu v Ljubljani. Sodeluje 70 prostovoljskih organizacij.

Read More

Prvič tudi v Sloveniji praznujemo mednarodni dan mladih prostovoljcev, ki je namenjen vsem, ki svoj čas in energijo vlagajo v prostovoljsko delo. Že naslednje leto dogodek preraste v Festival prostovoljstva na prostem.

Read More

– Vključimo se v globalno mrežo prostovoljstva IAVE in promocijo dobrih praks iz Slovenije prenašamo v svet. – Na 2. slovenskem kongresu prostovoljstva podelimo prve zlatnike Slovenske filantropije najzaslužnejšim za širjenje prostovoljstva.

Read More

Delo z begunci in mladimi razširimo še na starejše. Prvi projekt je Skupaj za večjo kvaliteto življenja, katerega namen je prostovoljsko aktiviranje starejših za zagovarjanje njihovih pravic, poteka pa na Ptuju in v Ljubljani. Kasneje iz tega zraste projekt Starejši za starejše, ki ga kasneje prenesemo na ZDUS.

Read More

Organiziramo prvi kongres prostovoljstva z naslovom ‘Prostovoljstvo včeraj, danes, jutri’. Kongrese prostovoljstva organiziramo vsako drugo leto.

Read More

– Delo z begunci in promocijo prostovoljstva nadgradimo s promocijo zdravja, najprej v okviru manjšega projekta na Kogu. – Delo v Sloveniji nadgrajujemo s prenosom dobrih praks prostovoljstva in dela z begunci v države, prizadete z oboroženimi konflikti in druge države Zahodnega Balkana.

Read More

– Sklenemo dogovor z UNHCR(Urad Združenih narodov za begunce) in postanemo njihov implementarni partner, intenzivno sodelovanje traja do odhoda UNHCR iz Slovenije leta 2007. – Začenjamo z delom v bivših republikah Jugoslavije.

Read More

– Viška hiška je energetsko prenovljena in postane pilotni vzorčni primer dobre prakse, v okviru česar je zainteresirani javnosti na voljo za oglede in prikaz dodane vrednosti celovite energetske sanacije in samooskrbe – Leto praznovanja obletnic: 10. Dan za spremembe, 10. Festival migrantskega filma, 10. obletnica prve Hiše Sadeži...

Read More

– Otvoritev Dnevnega centra za migrante v Ljubljani, ki so ga migranti tudi pomagali urediti in obnoviti. Dnevno ga obišče od 5 do 50 ljudi – Združitev moči z Mestno občino Ljubljana in podjetjem Borzen v družbeno odgovornem projektu ‘Energetska prenova Viške hiške in postavitev sončne elektrarne’

Read More

– Otvoritev Hiše Sadeži družbe Logatec in programa Večgeneracijskega centra Skupna točka Slovenske filantropije v Ljubljani – Selitev v nove prostore in slavnostna otvoritev Viške hiške

Read More