Kaj pomeni zakon za posamezno prostovoljsko organizacijo? Ali je zares potrebno imeti s prostovoljci pisne dogovore o prostovoljskem delu? Katere stroške lahko povrnemo prostovoljcem in v kakšnem znesku? Katere evidence o delu in prostovoljcih moramo voditi? Kdo je upravičen do dodatka za delovno aktivnost?

Vabimo vas na štiriurno brezplačno spletno delavnico, kjer vam bomo skozi praktične primere predstavili Zakon o prostovoljstvu in drugo zakonodajo na področju prostovoljstva. Na delavnici boste lahko preverili, ali že imate organizirano prostovoljsko delo v skladu z veljavno zakonodajo in kaj morate na tem področju še storiti.

Teme delavnice:

  • Namen in cilji Zakona o prostovoljstvu.
  • Vrednotenje prostovoljskega dela v razpisih.
  • Sklepanje dogovora o prostovoljstvu.
  • Vpisnik prostovoljskih organizacij – njegove prednosti in obveze prostovoljskih organizacij.
  • Povračila stroškov prostovoljcem in nagrada za izjemne dosežke.
  • Vodenje evidenc in vzpostavitev evidenčnega lista prostovoljstva.
  • Prostovoljsko delo in prejemniki denarnih socialnih pomoči – dodatek na delovno aktivnost.

Komu je namenjena delavnica?

Delavnica je namenjena mentorjem in organizatorjem prostovoljskega dela, vodstvenim delavcem. Posebej ga priporočamo organizacijam, ki bi radi uredili interne akte, organizacijam, ki vračajo stroške prostovoljskega dela, organizacijam, ki vzpostavljajo nove prostovoljske programe.

Kako poteka delavnica?

Delavnica poteka v obliki predavanja in izkustvenih delavnic, zato je število udeležencev omejeno in je potrebna predhodna prijava. Od udeležencev se pričakuje udeležba ves čas delavnice.

Delavnica o Zakonu o prostovoljstvu bo potekala preko spletne platforme ZOOM od 8.30 do 12.30 in je za udeležence brezplačna.

Prijavnico na izobraževanje najdete tukaj. Prijavite se lahko tudi preko kontaktnega obrazca.

Nekaj dni pred delavnico boste na e-naslov, ki ga boste navedli, prejeli navodila za uporabo in sodelovanje na ZOOM-u, v času delavnice pa bo na voljo tudi oseba, ki vam bo v primeru težav z dostopom ali sodelovanjem nudila tehnično podporo.

Število udeležencev na usposabljanju je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijavnice sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove.

Največja prednost naših usposabljanj so izkušeni in kakovostni izvajalci, ki vsebine podajajo na strokoven in zanimiv način. Delo poteka po interaktivnih metodah, znanja in vsebine pa se navezujejo tudi na konkretne primere, ki jih pri svojem delu izpostavljajo mentorji prostovoljcev.

Za vprašanja in informacije se lahko obrnete na Vesno Strlič, na telefonski številki 01 433 40 24 ali na e-naslovu usposabljanja@filantropija.org.

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor