Evropska komisija je pred mesecem predlagala nov pakt o migracijah in azilu. Kako obravnava spolne, rasne, razredne ranljivosti v procesu migracij? Kaj govori o problemu trgovanja z ljudmi? Ali res prinaša predvidljiv in zanesljiv sistem upravljanja migracij? Kako nasloviti nove oblike migracij, predvsem podnebne oziroma okoljske migracije? V katero smer gre digitalizacija migracij? Kako misli in spreminja prakse na področju integracije? Kakšno vlogo bo igrala evropska zunanja politika in mednarodno razvojno sodelovanje.

Na takšna vprašanja bo odgovorila delavnica, namenjena nevladnim organizacijam in drugim zagovorniškim organizacijam, ki delujemo na področju (1) azila in migracij, (2) ter (3) razvojnega sodelovanja. Cilja delavnice sta (a) seznaniti s stanjem po objavi pakta o migracijah in azilu, (b) oblikovati niz priporočil za naše skupno zagovorništvo ter (3) identificirati ključna priporočila političnim odločevalcem v Sloveniji.

Uvodno besedo bosta imela dr. Simona Zavratnik, sociologinja in predavateljica na Fakulteti za družbene vede, in mag. Franci Zlatar, Slovenska Filantropija. Delavnico bo moderiral Albin Keuc, SLOGA, platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.

Na delavnico se prijavite s pomočjo spletnega obrazca – do 15.00 do 21. oktobra 2020. https://www.1ka.si/a/302586

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor