Ali je konstruktivna komunikacija nekaj samoumevnega?

Ne nujno – lahko pa takšna postane, ko razumemo procese na delu, ki se pojavijo med potekom komunikacije. Učinkovitega komuniciranja, ki predstavlja vir dobrih odnosov, se je mogoče naučiti tako kot vožnje avtomobila. Teorijo preizkusite v praksi in čez čas pridete na cilj, ne da bi o vožnji sploh razmišljali.

Na usposabljanjih o komunikaciji boste spoznavali in raziskovali, kaj se dogaja, medtem ko komunicirate, pa naj bo to s prijatelji, domačimi, uporabniki, prostovoljci ali sodelavci. Vsebine usposabljanj temeljijo na izhodiščih transakcijske analize in nenasilne komunikacije. Poleg teoretičnih osnov boste na usposabljanjih preko praktičnih vaj in obravnave lastnih primerov spoznavali:

 • Zakaj določena vedenja v vas zbujajo neprijetne občutke ter kako se na te odzivate?
 • Kakšna je razlika med razdiralnim in povezovalnim komuniciranjem ter kako ju prepoznavati in skladno s tem usmerjati svoj način komunikacije?
 • Katere tehnike lahko uporabite za doseganje večje povezanosti v komunikaciji in bolj konstruktivnega reševanja konfliktov?
 • Kako poslušati in resnično slišati ter kako sporočati, da bodo drugi lahko vaša sporočila slišali in resnično razumeli?
 • Kako komunicirati neprijetna sporočila?

 

Vabimo vas, da se udeležite usposabljanj na temo komunikacije v dveh terminih:

 • Komunikacija I, 14. 2. 2023
 • Komunikacija II (nadaljevalno usposabljanje), 28. 2. 2023

Vsebine obeh usposabljanj se dopolnjujejo in nadgrajujejo, lahko pa se jih udeležite tudi samostojno.

 

Skozi vsebine s področja komuniciranja vas bosta na strokoven in hkrati zanimiv način popeljala: Jaka Kovač, trener neformalnega izobraževanja in mladinski delavec, certificiran mednarodni trener nenasilne komunikacije, in Tjaša Arko, trenerka s področja komunikacije, ki svoje znanje izpopolnjuje na izobraževanjih s področja nenasilne komunikacije po Marshallu Rosenbergu. Več o izvajalcih si lahko preberete na povezavi.

 

Udeleženci preteklih usposabljanj so zapisali:

»Bilo je koristno za mojo osebnostno rast. Še posebej so mi bile koristne informacije o tem, na kakšen način bolj prijazno izraziti svoje želje in občutke.«

»Super, še več delavnic o nenasilni komunikaciji. Meni se je bilo še posebej koristno učiti, kako empatično poslušati in povzemati sogovornika.«

»Odnesla sem veliko informacij, ki mi bodo koristile v življenju. Še posebej mi je bila zanimiva vaja s šakalom in žirafo ter pogovori v dvojicah.«

»Počutila sem se res prijetno. Mentorja sta bila zelo suverena. Hvala za zanimivo delavnico.«

 

Na nadaljevalnem usposabljanju  Komunikacija – vir dobrih odnosov se posvetite temam:

 • Iskanje stika s seboj in raziskovanje tega, kako ostati miren in konstruktiven tudi v zahtevnih in stresnih situacijah.
 • Štirje koraki povezovalne komunikacije.
 • Komuniciranje neprijetnih zadev na povezovalen način.
 • Postavljanje meja – kako reči »ne« in ostati v dobrem odnosu.

 

Usposabljanje bo potekalo v torek, 28. 2. 2023, med 9:00 in 16:00 uro v prostorih Slovenske filantropije. Prijavo na tematsko usposabljanje lahko oddate preko kontaktnega obrazca.

Cena: 42 € za prostovoljce organizacij članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in 60 € za ostale.

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da izobraževanje v primeru premajhnega števila prijav odpove in da v primeru odpovedi s strani udeležencev do 2 dni pred izvedbo vseeno zaračuna polno ceno usposabljanja.

Splošne pogoje udeležbe na usposabljanjih Slovenske filantropije si lahko preberete na tej povezavi.

Za vaša vprašanja in informacije se lahko obrnete na Vesno Strlič, na telefonski številki 01 433 40 24 ali na e-naslovu usposabljanja@filantropija.org.

 • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
 • WordPress CMS Checker
 • slot gacor