»Ko ljudje najbolj potrebujejo empatijo je najmanj verjetno, da bodo zanjo prosili na način, da bi jo lahko od nas tudi prejeli« – Marshall B. Rosenberg

Komunikacija ni vedno konstruktivna, a lahko konstruktivna postane, ko se poglobimo v procese, ki vplivajo na njen potek. Učinkovitega in empatičnega komuniciranja se je mogoče naučiti in se v njima preizkušati k čemur vas želimo v dveh dneh usposabljanja povabiti – da komunikacijo in njene prvine raziskujete z nami.

Raziskovali bomo, kaj se dogaja, ko komunicirate – s prijatelji, družinskimi člani, uporabniki, prostovoljci ali sodelavci. Vsebine usposabljanj temeljijo na izhodiščih transakcijske analize in nenasilne komunikacije (NVC, po Marshallu B. Rosenbergu). V dveh dneh usposabljanja boste z izkušenima voditeljema Tjašo in Jakom spoznavali teorijo in prakso, ozaveščali svoje vzorce komuniciranja in jih postavili pred preizkušnje.

Usposabljanje bo potekalo dva zaporedna dni, v torek, 24. oktobra in v sredo, 25. oktobra 2023, od 9h do 16h. Oba dni bo usposabljanje potekalo v varnem prostoru raziskovanja lastne komunikacije in komunikacije drugih, vsebine pa se med seboj tesno povezujejo – zato je pogoj za udeležbo na usposabljanju, da se lahko udeležite obeh dni.

V I. delu (v torek, 24.  10. ) usposabljanja se lotimo tematik:

  • Ustvarjanja spodbudnega in ustvarjalnega okolja.
  • Elementi učinkovite komunikacije – od borbe za premoč k sodelovanju.
  • Razumevanje občutkov in potreb – vživljanje v drugo osebo.
  • Aktivno, empatično poslušanje – ključ do dobrih odnosov.
  • Povezovalni in razdiralni jezik v komunikaciji.

Prijavo na tematsko usposabljanje lahko oddate preko kontaktnega obrazca.

Cena: 84 € za prostovoljce organizacij članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in 120 € za ostale.

Skozi vsebine s področja komuniciranja vas bosta na strokoven in hkrati zanimiv način popeljala: Jaka Kovač, trener neformalnega izobraževanja in mladinski delavec, certificiran mednarodni trener nenasilne komunikacije in Tjaša Arko, trenerka s področja komunikacije, ki svoje znanje izpopolnjuje na izobraževanjih s področja nenasilne komunikacije po Marshallu Rosenbergu. Več o izvajalcih si lahko preberete na povezavi.

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da izobraževanje v primeru premajhnega števila prijav odpove in da v primeru odpovedi s strani udeležencev do 2 dni pred izvedbo vseeno zaračuna polno ceno usposabljanja.

Splošne pogoje udeležbe na usposabljanjih Slovenske filantropije si lahko preberete na tej povezavi.

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor