Ali kdaj pomislite, kaj vse preži na vas, ko se priklopite na splet – pa naj gre za domači prenosnik, pametni telefon ali skupne računalnike v knjižnici? Kaj storiti, če pomotoma odprete škodljivo priponko? Zakaj si je treba izmišljevati nemogoča gesla6&#3? Kako varni so v resnici vaši osebni podatki, gesla ali dostop do bančnega računa?

Vse to izveste na brezplačni interaktivni delavnici prek ZOOMa v torek, 28. 2. med 17. in 19. uro, na kateri bomo varno rabo spleta in potencialne nevarnosti predstavili s pomočjo resničnih primerov. Znanja vam bodo prišla prav tako v prostem kot v službenem času.

 • Varni na internetu: varni koraki pri uporabi interneta, zaščita naprav, zaščita zasebnosti in
  digitalne identitete, zaščita zdravja in okolja
 • Kako biti varni doma in v pisarni: kako prepoznati lažno e-pošto, kako se obvarovati pred virusi v priponkah, kako ravnati, če odpremo škodljivo priponko, kakšno je dobro in močno geslo, kaj je t. i. phishing napad in kako ga prepoznamo
 • Digitalna pismenost: nevarnosti, ki jih nove tehnologije predstavljajo, niso povezane le z virusi in neželeno elektronsko pošto, ampak tudi s potencialno škodljivimi in nelegalnimi vsebinami (sovražni govor, nasilne vsebine, zloraba osebnih podatkov in tudi kraja bančnih kartic)
 • Varna in ozaveščena uporaba spleta: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo
  spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti.

Mesta za izobraževanje so že zapolnjena.

Organizatorji: Slovenska filantropija, Pekarna Magdalenske mreže, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v okviru projekta Povezani v prostovoljstvu, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo preko Sklada za NVO.

 • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
 • WordPress CMS Checker
 • slot gacor