Odnos med skrbjo za druge in skrbjo zase je eno osnovnih vprašanj delovanja mentorjev in organizatorjev prostovoljskega dela. Vključuje mnoge psihološke, etične in organizacijske razsežnosti. Ravnovesje med  skrbjo za druge in skrbjo za ohranjanje lastnega zdravja in dobrega počutja sodoloča kakovost prostovoljskega dela in dobrobit vseh deležnikov – tako skupine, ki ji je projekt namenjen, kot prostovoljcev ter mentorjev in organizatorjev. 

Izvajalki predavanja: Sabrina Lever in Anica Mikuš Kos

Vsebina: Na online izobraževanju boste mentorji in koordinatorji prostovoljcev pridobili informacije o dejavnikih stresa, izvedeli več o izgorelosti, predvsem pa o preventivi in iskanju lastnih načinov skrbi zase, ki je osnova skrbi za druge.

Anica Mikuš Kos bo predstavila svoje izkušnje sodelovanja s prostovoljci v vojnih okoliščinah, ob beguncih in v normalnih življenjskih okoliščinah. Govorila bo o vprašanjih in težavah, s katerimi se je srečevala pri svojem delu in o tem, kako jih je obvladovala.

Čas izvedbe: Izobraževanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM, v torek, 16. marca 2021 med 10:00 in 12:00. V okviru izobraževanja bo namenjen čas za vsa vaša vprašanja.

Prijava: Število oseb je omejeno, zato prijave sprejemamo do torka, 9. marca 2021, preko spletnega obrazca. Najkasneje 2 dni pred izvedbo vam bomo na mail poslali vsa navodila in povezavo do srečanja. Udeležba je brezplačna.

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor