Želite izboljšati prostovoljsko delo znotraj vaše organizacije? Iščete načine, kako bolje motivirati in spremljati svoje prostovoljce? Se pri delu s prostovoljci soočate s konfliktnimi situacijami? Se sprašujete, kako izboljšati komunikacijo s prostovoljci, da bo pripomogla k boljšemu prostovoljskem delu? In ali ste se pri svojem delu znašli v vlogi nekje vmes – med pričakovanji prostovoljcev, zahtevami organizacije in željami uporabnikov?

Vabimo vas na brezplačno usposabljanje, kjer vam bomo skozi praktične primere predstavili organiziranost prostovoljskega dela ter vzpostavitev ustreznih načinov komunikacije.

PASICA_Naslovne_za_Uvodna_izobrazevanja_37

Teme delavnice:

  • prostovoljstvo in vloga prostovoljstva v družbi,
  • cikel organiziranega prostovoljskega dela,
  • motiviranje in spremljanje prostovoljcev,
  • vloga mentorja in prostovoljca,
  • uspešna komunikacija s prostovoljci.

Komu je namenjena?

Delavnica je namenjena mentorjem in organizatorjem prostovoljskega dela, vodstvenim delavcem. Posebej ga priporočamo organizacijam, ki bi radi uredile organizacijo prostovoljskega dela, in organizacijam, ki vzpostavljajo nove prostovoljske programe. Priporočamo ga tudi tistim, ki se soočajo s konfliktnimi situacijami znotraj prostovoljskega dela in iščejo najbolj primerne načine oz. metode za njihovo reševanje.

Kdo je izvajalec?

Delavnico bo vodil Jaka Kovač – trener, mladinski delavec in facilitator, član Društva facilitatorjev Slovenije in mednarodnega gibanja “Art of hosting”, s katerimi v slovenski prostor prinaša inovativne metode skupinskih procesov. S kolegi vodi različna izobraževanja za nevladne in mladinske organizacije, šole, podjetja in športne klube, pogosto vodi treninge znotraj programa Erasmus+, predvsem na področju mednarodnega prostovoljstva. Je certificiran trener nenasilne/povezovalne komunikacije pri ameriškem centru za nenasilno komunikacijo (CNVC), več let je prakticiral skupinski dialog, je učitelj meditacije, 20 let je bil trener juda.

Kako poteka?

Delavnica poteka v obliki predavanja in izkustvenih delavnic, zato je število udeležencev omejeno in je potrebna predhodna prijava. Usposabljanje je za udeležence brezplačno. Več informacij bodo udeleženci prejeli po prijavi.

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor