NAZIV-AKCIJE
kraj
regija
datum
trajanje
podrocje
vrsta
opis
namen
sodelujoci
Vabimo_prostovoljce
organizator
organizacije
oseba
Telefon
email
web
MOJA STAROST JE LAHKO ČUDOVITA
AJDOVŠČINA, HIŠA DOBRE VOLJE, CESTA IV.PREKOMORSKE 61B
Goriška regija
05.04.2024
16.00 DO 20.00
Ranljive skupine
Prireditev
Prostovoljci programa Starejši za starejše v Društvu upokojencev Ajdovščina, v so organizaciji z zaposlenimi in uporabniki Hiše v dobre volje Ajdovščina, bomo organizirali medsebojno srečanje z starejšimi občani in njihovimi svojci. V kulturnem programu bodo sodelovali člani DPS Zarja DU Ajdovščina, plesna skupina društva Most Ajdovščina in skupina otrok plesnega centra ADC Ajdovščina. Na prireditvi bomo predstavili tudi vlogo in izkušnje dnevno varstvenega centra Hiša dobre volje in prostovoljsko delo v programu Starejši za starejše.
Poudariti želimo, kako je za starejše ljudi pomembno aktivno življenje in druženja z vrstniki, kar preprečuje osamljenost in odmaknjenost od dogajanja, pri tem pa razbremeni svojce pri vsakodnevni skrbi za svoje starejše .
50
DA
Društvo upokojencev Ajdovščina in Hiša dobre volje Ajdovščina
Društvo Most Ajdovščina, plesni center ADC Ajdovščina in Sopotnik enota Ajdovščina
Irena Vidmar in Ana Paljk
040 570 216 in 041 537 216
irena.vidmar55@gmail.com
du-ajdovscina.si, dung.si
Izmenjevalnica in plesna promenada
Bazoviška 4, Nova Gorica
Goriška regija
13.4.2024
9.00 - 14.00
Varstvo okolja
Izmenjevalnica
Na izmenjevalnico lahko vsak prinese rabljene stvari, ki so še uporabne, in jih zamenja z drugimi - brezplačno nakupovanje in pomoč pri ohranjanju našega planeta! 😉
Naučili se bomo ponovne uporabe določenih rabljenih stvari.
Skupaj se bomo tudi razmigali in zaplesali!

Zbiramo:
- oblačila - pomladno-poletna sezona
- družabne igre
- knjige
-šolske potrebščine
Zbiranje bo potekalo že cel teden prej na našem društvu. Vabljeni tudi na pomoč pri sortiranju.
varovanje okolja, solidarnost, povezovanje med ljudmi
7
DA
MDPM za Goriško
/
Andreja Vizintin
030703832
projekti@zpm-novagorica.si
https://www.facebook.com/ZPMnovagorica
Sejem zdravja
Bevkov trg Nova Gorica
Goriška regija
8. 4. 2024 ali 15. 4. 2024 (odvisno od vremena)
10:00 - 18:00
Zdravje
Prireditev
Mestna občina Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica, Zdravstveni dom Nova Gorica Osnovno zdravstvo – Center za krepitev zdravja Nova Gorica, NIJZ OE Nova Gorica, Društvo Ko-Rak.si in Športna zveza Nova Gorica pripravljajo FESTIVAL ZDRAVJA 2024, ki bo potekal od 8. 4. do 14. 4. 2024.
Festival zdravja bomo otvorili s sejmom zdravja v ponedeljek, 8. aprila 2024, med 10. in 18. uro v centru Nove Gorice, kjer bi predstavili programe, vzgojno-izobraževalne vsebine in svetovanja, ki so nam lahko v pomoč pri skrbi za naše zdravje.

Na dogodku bo prisotnih veliko prostovoljcev različnih starosti, ki nam bodo pomagali z usmerjanjem obiskovalcev, delitvijo promocijskega materiala, izvedbo telovadbe za mimoidoče, informiranjem obiskovalcev ...
Spodbujanje prostovoljstva in promocija zdravja
20
NE
Mestna občina Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica, Zdravstveni dom Nova Gorica Osnovno zdravstvo – Center za krepitev zdravja Nova Gorica, NIJZ OE Nova Gorica, Društvo Ko-Rak.si in Športna zveza Nova Gorica
Organizacij, ki sodelujejo, je preko 30.
jana.kruh@mc-novagorica.si
040417824
jana.kruh@mc-novagorica.si
Na Facebook-ih vseh organizatorjev.
Potep "vozičkarjev" po mestu
Center Nova Gorice
Goriška regija
med 8. in 12. 4. 204 - odvisno od vremena
od 14.30 do predvidoma 17.00/ odvisno od uporabnikov DU Nova Gorica
Starejši
Medgeneracijske aktivnosti
Ob dogovorjeni uri in v sodelovanju s koordinatorico Doma upokojencev Nova Gorica, go. Tino Krog se skupina dijakov prostovoljcev Dijaškega Doma Nova Gorica, ki delujejo pod mentorstvom svetovalne delavke mag. Nikolaje Munih, zberejo pred DU. Tam jih pričakajo uporabniki, ki ne zmorejo več hoje, so na vozičkih in so predhodno izrazili željo, da bi obiskali središče Nove Gorice na Bevkovem trgu. Po uvodnem pozdravu obeh mentoric in seznanitvi dijakov s starostniki ter z vsebino, oz. potekom dejavnosti, se v organizirani koloni odpravimo na potep po mestnih ulicah. Cilj je na Bevkovem trgu, kjer prostovoljci in "vozičkarji" skupaj popijejo kavo/ poližejo sladoled in se ob tem družijo. Na Bevkovem trgu mladi predajo starejšim priložnostno darilce - izdelek, ki je v dijaškem domu nastal izpod rok dijakov pod mentorstvom mag. N. Munih. Na trgu bomo tudi prebrali kakšno črtico F. Bevka, morebiti kakšno misel o letenju poleg spomenika bratov Rusjan in se za tem postopoma odpravili nazaj v DU.
Poglobiti medgeneracijsko sodelovanje, "podirati tabuje" glede starosti, mladi doživljati zadovoljstvo ob zavedanju, da so storili nekaj dobrega za druge in jih spodbujati k razmišljanju, bogatenju idej, kaj bi še lahko ponudili starejšim, da bi polepšali njihove dneve
10 - 15 in obe strokovni delavki (DU in DDNG)
DA
Dijaški dom Nova Gorica, Streliška pot 7 , 5000 Nova Gorica
Dom upokojencev Nova Gorica
mag. Nikolaja Munih, prof. def.
051 486 655
nikolaja.munih@ddng.si
nikolaja.munih@ddng.si
inkluzijski tradicionalni pohod: Valentina Staniča
GLAVNI POHOD: SOLKAN-SABOTIN-VRHOVLJE-KORADA-KANAL (cca 25 km), Vrhovlje-Korada-Kanal (sleme Kanalskega Kolovrata) in Solkan, Sabotin, Vrhovlje, Korada in Kanal (cca 12,5 km)
Goriška regija
6. april 2024
od 6,00 do 17,00
Drugo
Drugo
Inkluzijski pohod v organizaciji odbora inPlaninec. podali se bomo pohodniki iz cele Slovenije (ranljive skupine) s spremljevalci/prostovoljci in se bomo poklonili Valentinu Staniču. Aktivnost je namenjena rekreaciji, sociali, zdravstvu ...

Spominski pohod v čast Valentinu Staniču, duhovniku, prosvetitelju, humanistu in predhodniku alpinizma v Evropi, vodi iz Solkana, po grebenu Sabotina (609m) do Vrhovelj (420m) v Brdih in čez Korado (812m) po Kanalskem Kolovratu v Kanal. Pohod tako povezuje Gorico, kjer je Stanič deloval osemindvajset let, s Kanalom, ki je nedaleč od Bodreža, njegove rojstne vasi, pa tudi bližnjih Banjšic in Ročinja, kjer je služboval pred premestitvijo v Gorico. Pohod vsako leto organizira Planinsko društvo Valentin Stanič. Pohod je tradicionalen s tremi različicami in se zaključi v Kanalu ob Soči.
inkluzija
preko 30 iz cele Slovenije
DA
odbor inPlaninec - PZS
invalidske organizacije
Jurček NOWAKK
041770798
inplaninec@pzs.si
FB/IG po končani pa tudi na inplaninec.pzs.si
Vključevanje prikrajšanih skupin
Grgarske ravne
Goriška regija
13.04.2024
9.00 - 13.00
Varstvo okolja
Urejanje javnih prostorov
Namen akcije v letu 2024 bo, da z medgeneracijskim sodelovanjem oseb, ki prihajajo iz različnih okolij, naslavljamo urejanje okolja in zeliščnih vrtov na Planoti. S tem bomo spodbudili tudi socialno integracijo in širjenje socialne mreže najbolj prikrajšanih skupin (brezdomcev ter oseb s težavami v duševnem zdravju).
Urejanje okolja in krepitev socialne integracije prikrajšanih skupin.
20
DA
Ustanova Fundacija BiT Planota so.p.
KS Grgarske Ravne, ŠENT, lovsko društvo...
Darijan Krpan
041 75 2176
darijan.krpan@planota.si
https://bitplanota.si/index.php/sl/
DAN POLNEGA OKUSA
Marušičeva ulica 6, 5000 Nova Gorica
Goriška regija
3.4.2024
15.00-17.00
Ranljive skupine
Osveščevalna akcija
Pridružite se nam na dan polnega okusa, kjer se bodo otroci in mladi, ki obiskujejo Dnevni center Žarek ali pa bivajo v Kriznem centru za otroke in mladostnike 10-ka, preizkusili v vlogi prostovoljcev, saj bodo s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega za druge. Na kulinarični delavnici bomo spekli pico za vse, ki se nam bodo ta dan pridružili. Povabili bomo starše, prijatelje, prostovoljce, sodelavce, sosede in mimoidoče ter z njimi delili okusne trenutke. Poleg tega bomo pripravili tudi delavnico, kjer se bomo pogovarjali o enostavnem, a pomembnem sporočilu: »Kaj lahko jaz naredim za drugega in kaj to pomeni zame?«
Namen dogodka je učenje socialnoemocionalnih kompetenc otrok in mladostnikov, ki so vključeni v naša programa. Na preprost način, preko praktične izkušnje, jim želimo sporočiti, da nas solidarnost in medsebojna pomoč bogatita in izpolnjujeta. Ne pozabite, vsak košček pice je lahko tudi košček naklonjenosti, prijateljstva, vzajemne skrbi, podpiranja, sodelovanja, vključevanja, sprejemanja ter krepi pripadnost skupnosti in medsebojno povezanost.
20 otrok v vlogi prostovoljcev in 5 prostovoljcev programu
DA
Dnevni center Žarek in Krizni center za otroke in mladostnike 10-ka
/
Ana Curk, vodja Dnevnega centra Žarek in Kim Mencinger Širok, strokovna delavka KCM 10-ka
041 664 905
dc-zarek@siol.net
FB DC Žarek
Teden za spremembe: medgeneracijska telovadba
Most na Soči
Goriška regija
8. 4. 2024 - 12. 4. 2024
/
Šport in rekreacija
Medgeneracijske aktivnosti
Z akcijo Migajmo stari in mladi želimo spodbuditi medgeneracijsko druženje in krepiti zdrav življenjski slog. V akcijo so vključeni učenci prvih dveh triad ter njihovi starši, stari starši, sosedje, prijatelji ... torej vsi, ki bi se radi družili ter se hkrati razmigali.

Akcija bo trajala cel teden, točne ure in datume pa najdete na plakatih v bližini OŠ Dušana Muniha Most na Soči ter na naši šolski spletni strani.
Spodbuditi medgeneracijsko povezovanje in krepitev zdravega življenjskega sloga
/
DA
Osnovna šola Dušana Muniha Most na Soči
/
Tajda Vidič
/
tajda.vidic@gmail.com
https://www.os-mostnasoci.si/
Pohod in druženje v parku Pevma
Nova Gorica
Goriška regija
4. 4. 2024
9.00 - 13.00
Ranljive skupine
Športna aktivnost
Izpred novogoriške enote Ozara Slovenija se bomo ob 9.00 uri odpravili peš do parka Pevma. Ob Soči se bomo družili, igrali družabne/športne/socialne igre. Poskrbljeno bo za pijačo in prigrizke.
sprostitev, druženje, rekreacija
2
NE
Ozara Slovenija, Enota Nova Gorica
/
Kaja Dietz
070 550 663
kaja.dietz@ozara.org
/
OČISTIMO PRED SVOJIM PRAGOM
NOVA GORICA, BIDOVČEVA 4, SKUPNOSTNI CENTER
Goriška regija
4.4.2024
10h-13h
Narava
Urejanje javnih prostorov
Z urejanjem bližnje okolice bomo ozaveščali o pomenu čistega okolja in ravnanja z odpadki. Očistili bomo zelenice, odstranili smeti, se podružili in sklepali načrte za bodoče skupnostne aktivnosti, poskrbljeno bo tudi za toplo malico in pijačo.
Ozaveščanje o pomenu skrbi za čisto okolje, druženje
20 - 25 prostovoljcev
DA
ŠENT- Slovensko združenje za duševno zdravje, Dnevni center za ljudi s težavami v duševnem zdravju, Stanovanjska skupina za mlade Nova Gorica
/
Margerita Humar
030 486 210
margerita.humar@sent.si
https://www.facebook.com/dcnovagorica.sent
DAN ZA SPREMEMBE: ZASADITEV JAGODNJAKA V SKUPNOSTNEM VRTU
Tolmin
Goriška regija
8. 4. 2024
14.00 - 17.00
Otroci in mladi
Drugo
Center za kakovostno preživljanje prostega časa otrok Občine Tolmin organizira prostovoljsko akcijo zasaditve dela Skupnostnega vrta, s katerim upravljata Posoški razvojni center in Ljudska univerza Tolmin. Skupnostni vrt je prostor, ki se vedno spreminja, zasaja se nove rastline, ki so na voljo za obiranje, spoznavanje in preučevanje. Otroci bodo poprijeli za "zlate lopate" in s pomočjo odraslih prostovoljcev v gredo zasadili jagode, ki bodo popestrile vrt.
Prostovoljstvo/povezovanje
15
DA
Center Mala hiša Tolmin
PRC Tolmin
Tina Rutar
040619377
mala.hisa@ksm.si
https://www.facebook.com/malahisa.tolmin
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor