Katalog prostovoljskih aktivnosti za mlade v šolskem letu 2019/2020

Spoštovani srednješolci, starši in pedagoški delavci!

Da bo aktivno državljanstvo postalo otipljiva izkušnja in da bodo/boste mladi lahko razvijali tudi kompetence, ki zahtevajo angažiranje izven šolskih okvirov, vam z veseljem predstavljamo Katalog prostovoljskih aktivnosti za mlade v šolskem letu 2019/2020. 

V katalogu je zbrana ponudba mladim prijaznih prostovoljskih organizacij, kjer bodo/boste mladi prostovoljci dobili dobro mentorsko podporo in varno delovno okolje.  Vse organizacije, ki vabijo k sodelovanju v tem katalogu, so članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Katalog je namenjen:

–         mladim, predvsem srednješolcem in starejšim osnovnošolcem, da lahko sami polistajo po ponudbi prostovoljskih del in najdejo zanimiv izziv zase,
–         njihovim staršem, da lahko svoje mladostnike usmerijo k družbeno odgovornemu preživljanju prostega časa in izkustvenemu učenju izven šole,
        pedagoškim delavcem, ki bi želeli mlade usmeriti k širjenju obzorja na neformalen način, povezovanju z organizacijami v svojem okolju in morda nekatere tudi k doživljanju občutka lastne vrednoti, če se v šoli ne morejo dokazati z uspehi.

Želimo vam uspešno šolsko leto!

Vabimo vas, da nam iz prostovoljskih aktivnosti pošiljate vaše vtise in fotografije na novice@filantropija.org in z veseljem jih bomo objavili.