Slovenska mreža prostovoljskih organizacij

Slovenska mreža prostovoljskih organizacij je nastala kot odgovor na skupno potrebo posameznikov, organizacij in družbe po promociji prostovoljstva, prepoznavanju vrednosti prostovoljskih aktivnosti in ustvarjanju okolja naklonjenega njegovemu razvoju. Vrednota prostovoljstva je v mrežo povezala več kot 1700 organizacij in tako postala največja vsebinska mreža in kot taka priznana s strani države.
Vključitev v mrežo in s tem tudi v spletni portal www.prostovoljstvo.org je odprta za vse zainteresirane prostovoljske organizacije, tudi tiste, ki z uvajanjem prostovoljstva v svoji organizaciji šele začenjajo.
Vključitev v mrežo prostovoljskim organizacijam ponuja brezplačno objavo potreb po prostovoljskem delu, novic, dogodkov in redno obveščenost.
O postopku vključitve več tukaj.

Pomoč pri organiziranju prostovoljstva

Organiziranje prostovoljstva je prepuščeno posamezni prostovoljski organizaciji, zato smo vam na Slovenski filantropiji na voljo za kakršna koli vprašanja v zvezi s tem. Zelo pogosto svetujemo organizacijam pri vzpostavljanju novih prostovoljskih programov, iskanju prostovoljcev, ureditvi notranje organizacijske sheme in vzpostavitvi obrazcev. Dosegljivi smo tako elektronsko, po telefonu, kot tudi osebno. Organizatorji in mentorji prostovoljstva se udeležujejo naših usposabljanj, predloge obrazcev najdete tudi na portalu. Nalepka, ProstovoljstvoVzpostavili smo posebno elektronsko aplikacijo, ki organizacijam pomaga pri vodenju evidenc prostovoljcev in opravljenih prostovoljskih ur – članice naše mreže jo lahko uporabljajo brezplačno.
Dosegli smo sklenitev posebne generalne police za nezgodno zavarovanje prostovoljcev, ki ponuja najcenejšo zavarovanje prostovoljcev do sedaj.

Kontaktni osebi: Nina Lukashevich, Andreja Hleb, 01 433 40 24, slovenska@filantropija.org.