Splošni pogoji

S spletno trgovino Slovenske filantropije (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja društvo Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana, matična številka: 5648050000, davčna številka: SI 79355382, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Slovenske filantropije, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem.

Ažurnost podatkov

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Cene in rok dobave

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV.

Zavezanci za DDV so dolžni v naročilu navesti tudi svojo davčno številko.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave.  Strošek dostave je naveden v košarici oz. v pregledu naročenih izdelkov pred oddajo naročila.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je do 3 delovne dni od potrditve naročila. Če izdelka ni na zalogi, bomo o tem kupca obvestili takoj po oddanem naročilu.

Naročanje

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec naročil.

V primeru plačila po predračunu naročilo ne bo poslano do prejema sredstev na naš račun. Kupec prejme na elektronski naslov obvestilo, da je bil predračun plačan. Naročeni izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem času.

O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti čim prej oz. v roku 24 ur od oddaje naročila na info@filantropija.org ali na 01/ 430 12 88.

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

  • plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (v tem primeru Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna strošek odkupnine in provizije – trenutno to znaša 2,27 EUR),
  • plačilo po predračunu (predračun boste prejeli po e-pošti).

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na podatke:

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva
Cesta Dolomitskega odreda 11
1000 Ljubljana

TRR: SI56 03100-1001024774
Račun odprt pri SKB Banki
SWIFT (BIC koda): SKBASI2X

Pri izpolnjevanju naloga UPN v polje sklic najprej vnesite SI00, za tem pa številko vašega naročila (npr. SI00 1860). V polju koda namena lahko izberete GDSV ali OTHR.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta in poslana po elektronski pošti kupcu.

Način prevzema oz. dostave

Kupec lahko ob oddaji nakupnega naročila določi naslednji način dostave oz. prevzema izdelkov:

  1. dostava preko Pošte Slovenije,
  2. osebni prevzem na enem izmed sedežev društva.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Za odstop od pogodbe veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila. Za odstop od pogodbe  se uporablja 43. člen Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa: “Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.”

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov info@filantropija.org sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni kupca, je strošek vračila izdelkov Trgovcu.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu na naslov Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana najkasneje v roku 30-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Priložena mora biti kopija računa.

Za vrnjene izdelke Trgovec kupcu takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se kupcu ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun kupca. Koriščeni darilni bon Trgovec vrne v obliki dobropisa.

Mnenja uporabnikov in ocene izdelkov

Mnenja, komentarji in ocene izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjene skupnosti uporabnikov.

Trgovec ne odgovarja za vsebino mnenj, komentarjev in ocen izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci. Trgovec ima pravico, da pred objavo pregleda mnenja, komentarje in ocene in ne objavi tistih, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva, obscena ali po mnenju Trgovca ne nudijo koristi drugim uporabnikom ali obiskovalcem spletne trgovine. Trgovec ne odgovarja za informacije v mnenjih, komentarjih in ocenah ter se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz teh informacij.

Reklamacije in pritožbe

Vsi izdelki so unikatni in čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Kupec lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo ali pritožbo na info@filantropija.org ali 01/ 430 12 88.

Avtorske pravice in odgovornost

Spletno mesto www.filantropija.org je v lasti društva Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Vse pravice so pridržane.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Postopek nakupa

1. Korak – Izbor izdelkov

V spletni trgovini vam je na voljo več izdelkov. S klikom na ime kategorije na levi strani se vam prikažejo vsi izdelki v določeni kategoriji. Kliknite na posamezen izdelek, da se vam odpre predstavitev posameznega izdelka in cena izdelka. Izdelek naročite s klikom na gumb “V košarico” in sledite nadaljnjemu postopku oddaje naročila.

V primeru, da izdelek ponuja več možnosti (npr. različne barve ali velikosti), najprej izberite želeno možnost nakupa (kliknite na “Izberi možnosti” nad gumbom “V Košarico”) in nato kliknite na gumb “V košarico”.

Če želite naročite več enakih izdelkov, najprej s klikom na znak  + ali – ob številki 1, izberite število izdelkov in nato kliknite na gumb “V košarico”.

2. Korak – Nakupovalna košarica

V levem delu strani www.filantropija.org/shop se nahaja razdelek Košarica, v katerem so vidni izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico.
Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na povezavo »Poglej košarico«, ki se nahaja pod seznamom izdelkov v košarici. Odpre se vam pregled izdelkov v košarici in za izdelek, ki ga želite odstraniti, kliknite na rdeč znak “x” pred imenom izdelka.

Če želite dodati še kakšen izdelek v košarico, kliknete na povezavo »Nazaj v trgovino« ali pa napis “spletna trgovina” v levem meniju. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete nazaj v spletno trgovino.

Če želite spremeniti količine že izbranih izdelkov, to storite tako, da kliknete znak + ali – poleg navedene količine in nato pod seznamom kliknete na napis “Posodobi”.

V nakupovalni košarici je pod seznamom izbranih izdelkov naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa. V kolikor imate promocijsko geslo / kodo za popust jo vnesete v okenček, kjer je navedeno »Uporabi kupon« in kliknete na povezavo »Uporabi kupon«.

V kolikor ste zadovoljni z izbranimi izdelki in celotnim stroškom nakupa, kliknite na gumb “Nadaljuj na blagajno” in nadaljujete z naslednjim korakom potrebnim za oddajo naročila.

3. Korak – Podatki o dostavi

Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, elektronski naslov), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati morate vsaj eno veljavno telefonsko številko in elektronski naslov.

V primeru, da želite prejeti original račun na podjetje, vpišite davčno številko podjetja.

V primeru, da nam želite ob naročilu kaj sporočiti, to vpišite v okvirček “Opombe naročila” v desnem delu strani.

V kolikor se naslov plačnika razlikuje od naslova dostave, v desnem delu strani odstranite kljukico pri napisu “Naslov dostave – Dostavi na plačnikov naslov?”. Pokazala se bodo dodatna okenca, v katere vpišite podatke za dostavo.

Če se želite vrniti na prejšnji korak košarice, lahko to storite s klikom na gumb »Košarica«, ki se nahaja v levem meniju.

4. Korak – Način plačila in oddaja naročila

V spodnjem delu strani, kjer ste vpisali podatke o dostavi, izberete način plačila.

Ko ste izpolnili vse podatke, na dnu strani kliknite na “Oddaj naročilo”. Sistem vas bo preusmeril na novo stran, kjer so izpisani vsi podatki vašega oddanega naročila.

5. Korak – Potrditev naročila

Po oddaji naročila boste na posredovani elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, kot potrdilo naročila prejeli elektronsko pošto s podrobnostmi svojega naročila.

6. Korak – Odprema izdelkov

V dogovorjenem roku pripravimo izdelke za odpremo ter jih odpošljemo na naveden naslov dostave. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša za več kot je navedeno v teh pogojih poslovanja, vas bomo obvestili preko telefona ali elektronske pošte.

Politika varovanja osebnih podatkov

Slovenska filantropija skrbno varuje podatke, ki jih prejme kadar obiščete in uporabite našo spletno stran.

Z uporabo spletne trgovine uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov ipd.

Osebne podatke, pridobljene preko naše spletne strani, bomo uporabljali zaradi izpolnitve sklenjenih pogodb oziroma vaših naročil, zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije ali za splošno komuniciranje z vami in za namen neposrednega trženja.

Obvezujemo se, da bodo vaši osebni podatki v celoti ostali shranjeni, varovani in obdelovani s strani društva Slovenska filantropija. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu s slovensko zakonodajo.

Informacije, ki nam  jih posredujete o sebi, nadzorujete vi. Če se odločite, da nam vaših podatkov ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.

Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od avtomatičnega beleženja podatkov ali od katere koli naše e-pošte.

Uporabniki, ki se želite odjaviti od prejemanja ponudbe, lahko pišete na e-naslov info@filantropija.org.

Spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate našo spletno stran, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Piškotke uporabljamo za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani.

Ob prvem obisku naše spletne strani lahko omogočite ali onemogočite beleženje piškotkov (obvestilo na dnu strani). Če omogočite beleženje piškotov, se splošni, neosebni podatki (uporaba spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo kadar koli dostopate na spletno stran. Te informacije uporabljamo za izboljševanje vsebin in uporabnosti spletne strani.

Kadarkoli lahko onemogočite beleženje piškotkov. Navodila za to najdete na dnu strani, kjer kliknete na gumb “Piškotki“.

Za namene selektivnega oglaševanja lahko tretje osebe (npr. Google, Facebook) uporabljajo piškotke, spletne “beacone” in podobne tehnologije za zbiranje ali sprejemanje informacij iz naše spletne strani in drugje na internetu in te informacije uporabijo za zagotavljanje merilne storitve in ciljnih oglasov. Ne omogočamo zbiranja osebnih podatkov, temveč zgolj podatkov za beleženje vključitve izdelkov v košarico in drugih korakov obiska naše spletne strani za beleženje statistike in selektivnega oglaševanja. Zbiranje takih podatkov lahko preprečite tako, da na spletni strani www.aboutads.info/choices onemogočite zbiranje podatkov posamezne tretje strani.

Mladoletne osebe

Vsem staršem in skrbnikom priporočamo, da svoje otroke in oskrbovance naučijo varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne, ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas.

Kontakt: info@filantropija.org, 01/ 430 12 88

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena v tej politiki zasebnosti.

Posodobljeno: september 2015