Prostovoljec je lahko vsakdo in verjamemo, da tudi za vas obstaja prostovoljsko delo, ki ga boste opravljali z navdihom in navdušenjem.

Kako se vključiti v organizirano prostovoljstvo?

Za najširši vpogled v organizirano prostovoljstvo smo pripravili spletni portal www.prostovoljstvo.org, kjer se lahko seznanite s Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, njenimi članicami in njihovimi številnimi programi. Na portalu lahko pobrskate za prostovoljskimi deli, ki jih ponuja Posredovalnica prostovoljskih del in na zemljevidu pregledate razvejanost Slovenske mreže prostovoljskih organizacij po celotnem slovenskem prostoru. Na portalu so kontaktni podatki prostovoljskih organizacij, zato lahko stopite v stik z njimi glede na področje dela, ki vas zanima, ali pa glede na kraj, v katerem bi radi opravljali prostovoljsko delo. Kot prostovoljec se lahko tudi registrirate na portalu in nato prejemate obvestila o novih prostovoljskih delih ter novicah s področja prostovoljstva.
Vsem prostovoljcem in bodočim prostovoljcem priporočamo Uvodno usposabljanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija. Na njem se boste seznanili z organiziranim prostovoljstvom in dobili uporabne informacije, ki vam bodo pomagale pri prvih korakih v prostovoljstvo.

Info točka

Če se vam porajajo vprašanja na področju prostovoljstva, vam bomo odgovore pomagali poiskati vsak delavnik med 8. in 16. uro, po dogovoru tudi kasneje. Z veseljem vas bomo sprejeli osebno, na sedežu Slovenske filantropije na Cesti Dolomitskega odreda 11 v Ljubljani. Predstavili vam bomo prostovoljski sektor in skupaj raziskali možnosti prostovoljskega dela, ki se ujemajo z vašimi pričakovanji, znanji ter časom. Priporočamo vam predhodno najavo na e-mail naslov tjasa.arko@filantropija.org.

Pisarna Slovenske filantropije deluje tudi v Mariboru, na Razlagovi ulici 16. Tam smo dosegljivi vsako sredo od 8.00 do 16.00. 

Predhodne najave na obisk v Mariboru sporočite na številko 031 786 028 ali na elektronski naslov tjasa.arko@filantropija.org.