Kako se je v odpisani hiši spisala nova zgodba

Slovenska filantropija je 2013 v upravljanje s strani Mestne občine Ljubljana prejela zapuščeno hišo na Cesti dolomitskega odreda 11, na stičišču Viča, Vrhovcev in Poti ob žici.

Skoraj povsem odslužena hiša je bila sicer predvidena za rušenje, a je po tehtnem premisleku ideja o obnovi hiše, ki bi rešila prostorsko stisko Slovenske filantropije, vzniknila v svež projekt.

Na Slovenski filantropiji se že 23 let ukvarjamo s širjenjem prostovoljstva, z integracijo migrantov, s svetovanjem osebam brez urejenega zdravstvenega zavarovanja in ozaveščanjem o pomenu solidarnosti, ki predstavlja vezivo vsake družbe. V časih, ki jih živimo, se naše človekoljubno delo dotika vedno večjega števila ljudi, s čimer se povečuje tudi potreba po novih, večjih in primernejših prostorih.

Več rok več zmore, več idej več pripomore.
Projekt Viška hiška je skupnostni projekt. Študenti arhitekture so v okviru študijskega programa izdelali načrt prenove in se pri načrtovanju strojnih instalacij povezali s študenti strojništva ter projektanti. V letu 2014 smo pričeli z organiziranjem prostovoljskih in korporativnih akcij (podjetja svojim zaposlenim omogočijo da v okviru službenega časa opravljajo družbeno koristna dela). Hiša predstavlja prostor srečavanj in sodelovanja.

Postanite tudi vi podporniki Viške hiške
Za vas smo že pripravili različne korporativne prostovoljske akcije – več
Z donacijo v sredstvih ali materialu bo vaša družbeno odgovornost dobila posebno mesto tudi v sami hiši

Hiša Vič makete 2Idejne prenove hiše so se lotili na Fakulteti za arhitekturo, kjer so v okviru seminarja prof. Aleša Vodopivca študentje naredili arhitekturne načrte, ki omogočajo kvalitetno delo in možnosti širjenja programov.

Viška hiška – ideja prenove

Futura DDB je partner, ki nam pomaga pri komuniciranju. Članke o poteku projekta, ki smo ga poimenovali »Viška hiška« boste sledili na spletnih straneh in drugih kanalih PRO Plusa.

Na kakršna koli vprašanja in informacije o Hiši na Viču vam bo z veseljem odgovoril Primož Jamšek. Pišite na primoz.jamsek@filantropija.org, pokličite na 041 654 726.

Viška hiška je namenjena vzpostavitvi

  • nacionalnega centra prostovoljstva, ki bo povezoval prostovoljske organizacije, nudil različna usposabljanja in podporo tako organizacijam kot prostovoljcem in iskalcem prostovoljske pomoči, promoviral prostovoljstvo in prispeval k dvigu splošne zavesti o solidarnosti;
  • učnega centra za migrante, v katerem se bodo migranti lahko izobraževali in usposabljali, kar bo okrepilo njihovo socialno integracijo in izboljšalo njihove zaposlitvene možnosti;
  • svetovalnice za pomoč osebam brez urejenega zdravstvenega zavarovanja, s čimer bomo prispevali k urejenem statusu, dokumentaciji in zdravstvenemu zavarovanju oseb ter s tem izboljšali njihove pogoje za zaposlitev ter urejanje drugih življenjskih razmer.

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor