Uvodna usposabljanja za prostovoljce

Uvodna usposabljanja so namenjena posameznikom, ki se na prostovoljsko delo šele pripravljajo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci, vendar se še niso udeležili organiziranega izobraževanja. Pri Uvodnem usposabljanju ne gre toliko za pridobitev specifičnih znanj na različnih področjih dela, temveč za odkrivanje splošnih tem. Poglobimo se v motivacijo, odnos med prostovoljcem in uporabnikom, pravice in odgovornosti, načine komuniciranja in etična načela. Usposabljanje prostovoljca opozori na morebitne neprijetnosti, ki bi se lahko zgodile ob izvajanju prostovoljskega dela, in usmerja njegovo ravnanje.

Udeleženci so lahko učenci višjih razredov osnovne šole, srednješolci, študenti in tudi vsi ostali, ki jih prostovoljsko delo zanima. Zgornje starostne meje za udeležence usposabljanj ni.

Termini uvodnih usposabljanj:

Prispevek za usposabljanje znaša 25,00 €, za dijake, študente, upokojence in brezposelne pa 19,00 €. V primeru, da ste v finančni stiski in prispevka ne morete plačati, skupaj s prijavnico pošljite obrazložitev. V kolikor bo mogoče, bo znesek po svojih zmožnostih za vas pokrila Slovenska filantropija.

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove in da v primeru odpovedi s strani udeležencev do 2 dni pred izvedbo vseeno zaračuna polno ceno usposabljanja.

Prijavo na uvodno usposabljanje lahko oddate pisno ali preko kontaktnega obrazca.

Tematska usposabljanja za prostovoljce

Namen tematskih usposabljanj je izobraziti in opolnomočiti prostovoljce iz različnih organizacij, ki se srečujejo s pomanjkanjem znanj in izkušenj pri svojem delu.  Različne potrebe različnih skupin prostovoljcev bomo zadovoljevali z naslednjimi izobraževanji:

  • Vodenje skupin in skupinska dinamika – 17. september 2019 (Ljubljana)
  • Socialne, ustvarjalne in gibalne metode za delo s skupinami – 26. november 2019 (Ljubljana)

Cena: 37 € za članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij (cena za ostale 55 €). Izjema je usposabljanje Komunikacija, ključ do dobrega odnosa in Delavnica sitotiska kjer je cena izvedbe 55 € za članice mreže (za ostale 80€).

Prijavo na tematsko usposabljanje lahko oddate pisno ali  preko kontaktnega obrazca.

DELAVNICA SITOTISKA

Delavnica sitotiska je primerna za vse, ki bi se radi dobro spoznali z eno najstarejših tehnik nanašanja barv. Metodo lahko uporabite na mladinskih taborih in delavnicah in z udeleženci ustvarite unikatne izdelke kot so majice, torbe ali zastave.

Namen usposabljanja je udeležence pripraviti na samostojno izvedbo sitotiska s skupinami ali posamezniki.

Na delavnici bodo udeleženci:
– spoznali orodja za izvajanje sitotiska,
– preizkusili metodo sitotiska,
– spoznali kako metodo uporabiti pri delu s skupinami,
– spoznavali osnove delovanja kreativne delavnice.

Cena: 55 € za članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij (cena za ostale 80 €). Cena vključuje material za izvedbo.

Prijave: https://www.filantropija.org/prijave/prijava-na-tematsko-usposabljanje-za-prostovoljce/

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove in da v primeru odpovedi s strani udeležencev do 2 dni pred izvedbo vseeno zaračuna polno ceno usposabljanja.