NAZIV-AKCIJE
kraj
regija
datum
trajanje
podrocje
vrsta
opis
namen
sodelujoci
Vabimo_prostovoljce
organizator
organizacije
oseba
Telefon
email
web
PLC pod soncem
DPM Trbovlje, Trg svobode 11, 1420 Trbovlje
Zasavska regija
5.april in 6.april 2024
petek in sobota: 9h - 14h
Drugo
Urejanje javnih prostorov
Skupaj bomo namenili svoj čas in energijo za ureditev posebnega prostora za naše animatorje počitniških aktivnosti, ki smo mu nadeli ime ''PLC pod soncem''.

Ta akcija je naša zahvala vsem prostovoljcem, ki neizmerno veliko svojega prostega časa namenjajo prostovoljskim akcijam za otroke in njihove družine. Z ureditvijo tega prostora želimo ustvariti poseben kotiček, ki bo animatorjem omogočil, da lahko v polni meri izražajo svojo kreativnost, snujejo nove programe ter se predvsem dobro počutijo.

Pridružite se nam in skupaj naredimo ta prostor poseben in navdihujoč za vse nas!
čistilna akcija in ureditev prostora za prostovoljce
14
DA
Društvo prijateljev mladine Trbovlje
Zavod Peglezn
Lavra Izgoršek
041 618 414
trbovlje.dpm@gmail.com
https://www.facebook.com/drustvo.trbovlje
Od besed k dejanjem
Srednja šola Zagorje, okolica šole, Hrastnik, Trbovlje
Zasavska regija
9.4.
7.10-13.00
Človekove pravice
Osveščevalna akcija
Dijaki bodo izvajali različne aktivnosti s področja človekovih pravic: čistilna akcija, ogled čistilnih naprav, delavnica s področja vode in odpadne vode, športne aktivnosti, skrb za zdravje, medgeneracijsko sodelovanje....
Ozavestiti dijake, da smo za stanje v družbi vsi odgovorni.
V aktivnosti bo vključenih okoli 300 ljudi
NE
Srednja šola Zagorje (Ekošola Srednje šole Zagorje)
Javno komunalno podjetje Zagorje, Dom starejših občanov Hrastnik, Zasavski muzej Trbovlje, Katapult, Calvodas, Mladinski center Trbovlje, TD Ruardi Zagorje, Rotary klub Zagorje Kum
Zdenka Resnik, Bernarda Kričej
04 56 55 400
zresnik@sszagorje.si
https://www.sszagorje.si/
Očistimo Trbovlje
Trbovlje
Zasavska regija
6. 4. 2024
od 9. do 12. ure
Varstvo okolja
Čistilna akcija
Tudi letos bo imela čistilna akcija dobrodelno noto. Za vsako napolnjeno vrečko z odpadki, bo Občina Trbovlje namenila 1 eur, za vsak napolnjen kontejner pa 20 eur za trboveljske otroke. Naš cilj je, da zberemo dovolj sredstev, da poleti za en dan peljemo na morje avtobus poln nasmejanih otrok. Lani nam je to uspelo, verjamemo, da bo tako tudi letos.

Na dan čistilne akcije, 6. aprila 2024, bodo lahko občani od 9. do 12. ure material za čiščenje (rokavice, vreče za smeti) prevzeli na treh lokacijah po mestu: Zavod za mladino in šport Trbovlje, Občina Trbovlje, PGD Trbovlje – mesto.

Vrečke z odpadki bodo lahko občani odložili na kar desetih lokacijah, kjer bo za namen čistilne akcije urejeno in označeno mesto: avtobusno postajališče pri Delavskem domu Trbovlje, parkirišče na Kipah, Ledenica, avtobusno postajališče Iskra, Elkoplast v Bevškem, parkirišče na pokopališču Gabrsko, Gvido (pred jaškom), parkirišče pred Mehaniko, igrišče na Neži (nasproti blokov Neža 26 a in 26 b) in Zbirni center Neža. Zbirni center na Neži bo na dan čistilne akcije odprt dlje kot običajno, zato bodo lahko občani tja prinesli vrečke z odpadki in tudi kosovne odpadke med 9. in 18. uro. V primeru, da bodo prostovoljci čistili ob cesti, npr. v Bevškem, proti Retjam, Podmeji, Čečam oz. Dobovcu, lahko vrečke z odpadki pustijo kar ob cesti. Veseli bomo, če v pomladnem času tudi lastniki gospodarskih in zasebnih objektov uredijo svojo okolico.

Spomnimo. V črnih vrečkah bomo zbirali mešane komunalne odpadke, v zelenih vrečkah steklo, v rumene vreče bomo dali embalažo. V akciji ne zbiramo nevarnih odpadkov, kot so: salonitke, odpadne injekcijske igle, embalaža z ostanki motornih olj. V tem primeru nam sporočite lokacijo nevarnih odpadkov.

Vabimo vas, da s sodelovanjem v čistilni akciji skupaj storimo nekaj dobrega za okolje v katerem živimo, obenem pa trboveljskim otrokom omogočimo lep in nepozaben dan.
Čiščenje mesta za dober namen
1.500
DA
Občina Trbovlje in Komunala Trbovlje
vrtci, šole, društva, podjetja in ostale organizacije
Luka Sladič
03 77 79 932
luka.sladic@trbovlje.si
https://www.facebook.com/events/419051837287253?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22home%22%7D%2C%7B%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22groups_highlight_units%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D
Igrajmo in (se) povežimo: Dan za spremembe 2024
Zasavska ljudska univerza, Cankarjev trg 4
Zasavska regija
2.-12. 4. 2024
/
Vzgoja in izobraževanje
Zbiralna akcija
Tudi letos bo Zasavska ljudska univerza sodelovala v okviru akcije Dan za spremembe. V okviru akcije se bomo posvetili medgeneracijskem, medkulturnem in medosebnem povezovanju na sploh. Od 2. 4. do 12. 4. 2024 bomo na Zasavski ljudski univerzi izvedli ZBIRALNO AKCIJO DRUŽABNIH IGER (lahko so nove, lahko so malce rabljene - morajo pa biti takšne, da so vsi sestavni deli, da nič ne manjka). Družabne igre bomo podarili lokalnim organizacijam, ki delajo z otroki in mladimi (ter ostalimi zainteresiranimi skupinami) oz. neposredno posameznikom, ki si jih ne morejo privoščiti. V okviru tega bomo organizirali tudi Dan družabnih iger, ki bo potekal 9. 4. 2024, ob 17.00. Ta dogodek je namenjen ljudem vseh generacij, ki bodo imeli priložnost uživati v zabavi in druženju ob različnih družabnih igrah. Poleg tega bomo istočasno gostili predavanje z naslovom »Imej se rad(a) ter se reši vseh toksičnih odnosov do drugih in – sebe«, ki ga bo izvedel Andrej Pešec. Predavanje bo prineslo vpoglede v pomembnost samospoštovanja in nas poučilo o reševanju toksičnih odnosov.
Namen akcije je na medgeneracijskem, medkulturnem in medosebnem povezovanju na sploh.
5
DA
Zasavska ljudska univerza
/
Nikolaja Bukovšek
031 617 335
nika.bukovsek@zlu.si
www.zlu.si
Najbolj zlata je prostovoljska lopata
Zasavski domovi starejših (Hrastnik, Trbovlje, Izlake, Litija Šmelc in Črni potok)
Zasavska regija
6.4.2024
10.00 do 12.00
Ranljive skupine
Skupnostna akcija
Prostovoljci programa Starejši za starejše DU Zasavske pokrajine že več let ob Dnevu za spremembe organiziramo srečanja v domovih starejših. S temi srečanji ohranjamo tradicijo, tkemo dolgoletne vezi, naše stanovalce seznanjamo z dogodki v njihovem domačem kraju, skupaj zapojemo ob kulturnem programu, pripravimo prijetna presenečenja....Vse to krepi celotno skupnost in tako skušamo osveščati krajane in stanovalce v domovih kako pomembna so druženja, ohranjanje vezi, prijateljstva in znanstva, ne glede na to kje trenutno živimo. Vsi si želimo pogovora, prijetnega ali tistega, ki pomiri dušo in srce in predvsem zavedanja, da nisi sam ali da smo samo en klik stran.
Druženje
54
DA
Prostovoljci programa Starejši za starejše DU Zasavske pokrajine
/
Jerica Laznik
040698179
jlaznik@gmail.com
/
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor