INFORMACIJE ZA TISTE, KI BEGUNCEM NUDITE NAMESTITVE

V kolikor v svojem stanovanju nastanite begunce iz Ukrajine, morajo le-ti v roku treh dni od svojega vstopa v Slovenijo prijaviti naslov prebivališča pri najbližji policijski postaji. Več informacij najdete na tej povezavi.

Posnetek izobraževanja za tiste, ki želijo nuditi namestitev za begunce

Vzorec najemne pogodbe v slovenščini.

Vzorec najemne pogodbe v ukrajinščini.

Vzorec primopredajnega zapisnika.

MATERIALI, KI SO PROSTOVOLJCEM_KAM V POMOČ

Za vas imamo že nekaj materialov za boljšo opremljenost z informacijami in veščinami glede tega, kako lahko beguncem_kam kot prostovoljci_ke najbolje pomagate.

NEVARNOST TRGOVANJA Z LJUDMI

Za določenimi ponudbami in navidezno pomočjo ukrajinskim državljanom se lahko skrivajo pasti. V nastanitvenih kapacitetah v Logatcu in na Debelem Rtiču so bili že zaznani primeri, kjer so posamezniki iskali oziroma poskušali navezati stike z begunkami iz Ukrajine. Pri tem so ponujali ženitne dogovore in nastanitve v zasebnih stanovanjih tudi v zameno za nudenje spolnih uslug in izvajanja različnih gospodinjskih opravil. Prav tako je bil zaznan sumljiv oglas s ponudbo dela v modni industriji.


Zato: če zaznate sumljive okoliščine, kontaktirajte policijo, nevladne ali humanitarne organizacije. Več informacij na tej povezavi.

KAJ SLOVENSKA FILANTROPIJA NUDI BEGUNCEM IZ UKRAJINE

Koristne informacije smo zbrali v nekaj informativnih videih. Če vas zanima primerjava statusa začasne in mednarodne zaščite, kliknite sem.

VEČ INFORMACIJ

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor