Slovenska filantropija že od leta 2006 izvaja Program medgeneracijskega sodelovanja. Začeli smo s projektom Sadeži družbe, v okviru katerega smo spodbujali prostovoljsko sodelovanje in povezovanje osnovnih in srednjih šol z organizacijami, ki vključujejo starejše.

Leta 2008 smo nadaljevali z vzpostavitvijo medgeneracijskih skupnostnih centrov, ki delujejo kot poslovne enote Slovenske filantropije. Do danes smo jih vzpostavili šest: v Murski Soboti, Žalcu, Črnomlju, Metliki, Vipavi in Logatcu (v Vipavi ne delujemo več). V centrih letno beležimo več kot 10.000 obiskovalcev. Poimenovali smo jih Hiše Sadeži družbe in vsaki dodelili sadež, ki jo najbolje predstavlja v lokalnem in regionalnem smislu. Sadeži družbe smo namreč ljudje. Nekateri bolj, drugi manj zreli, vsi pa enako pomembni.

Medgeneracijski skupnostni centri so namenjeni vsem prebivalcem lokalne skupnosti. Ponujajo prostor za aktivnosti, ki spodbujajo sodelovanje, prenos znanja in razumevanje med generacijami. V njih ustvarjamo priložnosti za druženje in aktivno učenje v vseh življenjskih obdobjih ter situacijah. Aktivnosti izvajajo večinoma zaposleni in prostovoljci. Na ta način ponujamo vsebine, namenjene vključevanju najbolj ranljivih skupin ljudi, nudimo jim podporo in pomoč v vsakdanjem življenju z namenom preprečevanja osamljenosti in izključenosti. Obiskovalci tako krepijo svoje socialne mreže in kvalitetno preživljajo prosti čas.

V okviru centrov odpiramo tudi številne debate o različnih aktualnih in večnih temah, o pomenu solidarnosti med različnimi generacijami, o pomenu diskriminacije in na ta način spodbujamo razpravo o teh temah v skupnosti.

AKTUALNI PROJEKTI

ARHIV PROJETKOV

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor