Slovenska filantropija že od leta 2006 izvaja Program medgeneracijskega sodelovanja. Začeli smo s projektom Sadeži družbe, v okviru katerega smo spodbujali prostovoljsko sodelovanje in povezovanje osnovnih in srednjih šol z organizacijami, ki vključujejo starejše.

Leta 2008 smo nadaljevali z vzpostavitvijo medgeneracijskih skupnostnih centrov, ki delujejo kot poslovne enote Slovenske filantropije. Do danes smo jih vzpostavili šest: v Murski Soboti, Žalcu, Črnomlju, Metliki, Vipavi in Logatcu (v Vipavi ne delujemo več). V centrih letno beležimo več kot 4.000 obiskovalcev. Poimenovali smo jih Hiše Sadeži družbe in vsaki dodelili sadež, ki jo najbolje predstavlja v lokalnem in regionalnem smislu. Sadeži družbe smo namreč ljudje. Nekateri bolj, drugi manj zreli, vsi pa enako pomembni.

Podatki SF 2023_medgeneracijsko

Medgeneracijski skupnostni centri so namenjeni vsem prebivalcem lokalne skupnosti. Ponujajo prostor za aktivnosti, ki spodbujajo sodelovanje, prenos znanja in razumevanje med generacijami. V njih ustvarjamo priložnosti za druženje in aktivno učenje v vseh življenjskih obdobjih ter situacijah. Aktivnosti izvajajo večinoma zaposleni in prostovoljci. Na ta način ponujamo vsebine, namenjene vključevanju najbolj ranljivih skupin ljudi, nudimo jim podporo in pomoč v vsakdanjem življenju z namenom preprečevanja osamljenosti in izključenosti. Obiskovalci tako krepijo svoje socialne mreže in kvalitetno preživljajo prosti čas.

V okviru centrov odpiramo tudi številne debate o različnih aktualnih in večnih temah, o pomenu solidarnosti med različnimi generacijami, o pomenu diskriminacije in na ta način spodbujamo razpravo o teh temah v skupnosti.

AKTUALNI PROJEKTI

ARHIV PROJETKOV

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor