Leta 2002 smo skupaj z Mestno občino Ljubljana in Zdravstvenim domom Ljubljana ter Župnijsko Karitas Štepanja vas ustanovili Ambulanto s posvetovalnico za osebe brez urejenega osnovnega zdravstvenega zavarovanja.
V ambulanti zdravniki in zdravnice, medicinske sestre, psihoterapevti, fizioterapevtka, farmacevti in pravniki delajo kot prostovoljci ter nudijo zdravstvene in druge storitve uporabnicam in uporabnikom ambulante.

Ambulanta je namenjena osebam, ki iz kakršnegakoli razloga nimajo urejenega osnovnega zdravstvenega zavarovanja, potrebujejo zdravstveno pomoč ali nasvet, ki si ga ne zmorejo plačati in živijo na območju Mestne občine Ljubljana. Velik poudarek je tudi na svetovanju, zagovorništvu in psiho-socialni pomoči uporabnikom. Poleg zdravniške in socialne oskrbe se lahko uporabniki v ambulanti tudi stuširajo in dobijo najnujnejšo materialno pomoč – perilo, higienske pripomočke, obleko, obutev in drugo.

Strokovni vodja ambulante: 

  • do septembra 2019 dr. Aleksander Doplihar
  • september 2019 – marec 2024 dr. Vida Orožim Drame
  • marca 2024 pa je vodenje prevzela doc. dr. Nena Kopčavar Guček, dr. med., spec. druž. med.

Program sofinancirajo Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za zdravje in Fundacija za invalidske in humanitarne organizacije, za pomoč pri urejanju zdravstvenih in življenjskih situacij uporabnikov Slovenska filantropija zbira donacije posameznikov in podjetij, za donacije se vsem lepo zahvaljujemo!

IMG_0921_opt

Vodja Posvetovalnice:
ALENKA UGRIN VATOVEC,
socialna delavka,
alenka.ugrin-vatovec@filantropija.org

Ambulanta bo zaprta

od 22. 7. do 9. 8. 2024.

Z delom spet pričnemo

12. 8. 2024.

Pro bono ambulanta

Posvetovalnica in ambulanta za osebe brez zdravstvenega zavarovanja
Mislejeva 3
1000 Ljubljana
Alenka.ugrin-vatovec@filantropija.org
01 555 31 81
041 651 308

Delovni čas ambulante

PON: 8.00 – 15.00

TOR:  8.00 – 15.00

SRE: 8.00 – 15.00

ČET: 12.00 – 18.00

PET: 8.00 – 12.00

Revija o Pro bono ambulanti

Ambulanta, kjer pomagamo osebam brez osnovnega zdravstvenega zavarovanja, v času epidemije deluje z nezmanjšano močjo. Želimo vam predstaviti njeno delovanje in ljudi, ki s svojim prostovoljskim delom to delovanje sploh omogočajo. Vabimo vas, da prelistate našo revijo in dopustite, da vas nagovori solidarnost in srčnost.

PRO BONO ZOBOZDRAVSTVENA AMBULANTA

Od junija 2017 do maja 2023 je v Matenji vasi delovala ambulanta, ki je opravljala nujne zobozdravstvene storitve za socialno šibke iz občin Postojna in Pivka ter za prosilce za mednarodno zaščito, uporabnike programov Slovenske filantropije.

»Če človeku saniramo zobe, mu izboljšamo samopodobo. S popravljenimi zobmi bodo lažje prišli do zaposlitve, kar je pri skoraj vseh bistveni problem.« – dr. Želimir Božič, zobozdravnik v pokoju, vodja ambulanta

Stroške obratovanja zobozdravstvene ambulante sta finančno podpirali:

  • Občina Pivka
  • Občina Postojna

Za financiranje zobne protetike uporabnikov je Slovenska filantropija zbirala donacije posameznikov in podjetij, za donacije se vsem lepo zahvaljujemo!

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor