AMBULANTA S POSVETOVALNICO ZA OSEBE BREZ UREJENEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA

Leta 2002 smo skupaj z Mestno občino Ljubljana in Zdravstvenim domom Ljubljana ter Župnijsko Karitas Štepanja vas ustanovili Ambulanto s posvetovalnico za osebe brez urejenega osnovnega zdravstvenega zavarovanja.
V ambulanti zdravniki in zdravnice, medicinske sestre, psihoterapevti, fizioterapevtka, farmacevti in pravniki delajo kot prostovoljci ter nudijo zdravstvene in druge storitve uporabnicam in uporabnikom ambulante. V letu 2021 so skupaj opravili več kot 1.500 prostovoljskih ur.

Ambulanta je namenjena osebam, ki iz kakršnegakoli razloga nimajo urejenega osnovnega zdravstvenega zavarovanja, potrebujejo zdravstveno pomoč ali nasvet, ki si ga ne zmorejo plačati in živijo na območju Mestne občine Ljubljana. Velik poudarek je tudi na svetovanju, zagovorništvu in psiho-socialni pomoči uporabnikom. Poleg zdravniške in socialne oskrbe se lahko uporabniki v ambulanti tudi stuširajo in dobijo najnujnejšo materialno pomoč – perilo, higienske pripomočke, obleko, obutev in drugo.

Strokovni vodja ambulante: 

  • do septembra 2019 dr. Aleksander Doplihar
  • s septembrom 2019 pa je vodenje prevzela dr. Vida Orožim Drame

Program sofinancira Mestna občina Ljubljana, za pomoč pri urejanju zdravstvenih in življenjskih situacij uporabnikov Slovenska filantropija zbira donacije posameznikov in podjetij, za donacije se vsem lepo zahvaljujemo!

IMG_0921_opt

Vodja Posvetovalnice:
ALENKA UGRIN VATOVEC,
socialna delavka,
alenka.ugrin-vatovec@filantropija.org

Delovni čas ambulante

PON: 8.00 – 15.00

TOR:  8.00 – 15.00

SRE: 8.00 – 15.00

ČET: 12.00 – 18.00

PET: 8.00 – 12.00

Revija o Pro bono ambulanti

Ambulanta, kjer pomagamo osebam brez osnovnega zdravstvenega zavarovanja, v času epidemije deluje z nezmanjšano močjo. Želimo vam predstaviti njeno delovanje in ljudi, ki s svojim prostovoljskim delom to delovanje sploh omogočajo. Vabimo vas, da prelistate našo revijo in dopustite, da vas nagovori solidarnost in srčnost.

PRO BONO ZOBOZDRAVSTVENA AMBULANTA

Od junija 2017 deluje v Matenji vasi ambulanta, ki opravlja nujne zobozdravstvene storitve za socialno šibke iz občin Postojna in Pivka ter za prosilce za mednarodno zaščito, uporabnike programov Slovenske filantropije.

»Če človeku saniramo zobe, mu izboljšamo samopodobo. S popravljenimi zobmi bodo lažje prišli do zaposlitve, kar je pri skoraj vseh bistveni problem.« – Želimir Božić

Vodja ambulante: dr. Želimir Božić, zobozdravnik v pokoju

Stroške obratovanja zobozdravstvene ambulante finančno podpirata:

  • Občina Pivka
  • Občina Postojna

Za financiranje zobne protetike uporabnikov Slovenska filantropija zbira donacije posameznikov in podjetij, za donacije se vsem lepo zahvaljujemo!

ni-slike

Vodja zobne ambulante:
dr. ŽELIMIR BOŽIČ