Povabilo k pridobitvi naziva »Prostovoljstvu prijazno mesto«

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že več kot dvajset let spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Pri tem je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev.

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazno mesto« bi radi izpostavili občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Nekaj osnovnih informacij:
• Povabilo je namenjeno promociji dobrih praks.
• Predlagatelj naziva je lahko občina sama ali prostovoljska organizacija s sedežem ali poslovno enoto v občini.
• Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto se v letu 2014 podeljuje prvič.
• Naziv ima poudarek na aktivnem prispevku občine, občinske uprave k podpori prostovoljskemu sektorju.
• Občina mora, za prejem naziva, dosegati določene osnovne kriterije, ki so navedeni v Postopku pridobitve naziva Prostovoljstvu prijazno mesto.
Rok za oddajo predlogov je 26. april 2014.

Naziv bo slovesno podeljen na osrednji prireditvi Festivala prostovoljstva, ki bo predvidoma potekala 22. maja 2014 v Ljubljani. Pred podelitvijo bo organizirana tudi okrogla miza, na kateri bodo lahko predstavniki občin, prejemnic priznanja, predstavili svoje vizije razvoja prostovoljstva na lokalni ravni.

Več informacij si preberite tukaj.

Menite, da izvajamo dobre projekte in bi radi postali naši podporniki? Podprite nas