Prostovoljci v bolnišnicah so pomembna nadgradnja zdravstvene oskrbe, ki jo bolnišnica ponuja. Bolnikom, pa tudi zaposlenim, prinašajo tisto dodano vrednost, zaradi katere je lahko bolezen malo bolj znosna in je težke dni malo laže prestati. Na Onkološkem inštitutu v Ljubljani prostovoljci delujejo že od leta 2006, z letom 2013 pa se je v koordinacijo prostovoljskega dela na OI vključila tudi Slovenska filantropija kot partnerska organizacija.

Ekipa predanih prostovoljcev, nekateri so na OI že od samega začetka, vsako leto pa se jim pridružujejo novi, bolnikom, ki si tega željijo in pomoč potrebujejo, ponuja oporo, drobne usluge, pogovor, predvsem pa prijazno besedo, pogled in nasmeh v težkih trenutkih.

Vsi prostovoljci pred začetkom prostovoljskega dela opravijo izobraževanje na Slovenski filantropiji in na Onkološkem inštitutu, kar dva meseca se tudi uvajajo pod mentorstvom izkušenih prostovoljk in prostovoljcev.

Prva, najbolj očitna naloga prostovoljcev na OI je seveda, da so v pomoč bolnikom. Hkrati pa prostovoljci iz dobrih in malo manj dobrih, pa tudi zares težkih izkušenj tkejo tudi svoje zgodbe.

Kontaktna oseba na Slovenski filantropiji: Katarina Rotar, katarina.rotar@filantropija.org

Prostovoljstvo na Onkološkem inštitutu ne bi bilo mogoče brez finančne in strokovne podpore Onkološkega inštituta v Ljubljani.

  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor