Sadeži družbe je projekt, ki spodbuja prostovoljsko delo in medgeneracijsko sodelovanje ter krepi vezi med mladimi in starejšimi.

oreh

Je projekt vzgoje v strpnost, solidarnost in medsebojno razumevanje. Temelj projekta je prostovoljsko delo mladih za starejše, ki živijo doma, in starejših za mlade, s povezovanjem šol in društev upokojencev. V projekt so vabljene tudi vse ostale organizacije, ki že izvajajo različne medgeneracijske projekte.

Namen projekta je spodbujati medgeneracijsko sodelovanje, in sicer s povezavo osnovnih in srednjih šol z društvi upokojencev in drugimi prostovoljskimi organizacijami ter društvi, ki vključujejo starejše. Sodelujejo lahko osnovne in srednje šole, dijaški domovi, mladinske in študentske organizacije, vsa društva upokojencev in druge prostovoljske organizacije, ki vključujejo starejše. Pridružijo se lahko starši s spodbujanjem otrok k prostovoljskemu delu s starejšimi ter starejši, ki živijo doma, s povezovanjem z lokalnimi društvi upokojencev in drugi, ki želijo s prostovoljstvom soustvarjati boljšo družbo.

 

S strani Slovenske filantropije vam nudimo:

– Izvedba delavnice za prostovoljce na vaši šoli.
– Informiranje o novostih in priložnostih na področjih medgeneracijskega sodelovanja.
– Promocijski material v obliki plakatov in drugih promocijskih materialov.
– Priprava potrdil za prostovoljce in mentorje v Sadežih družbe.
– Zastava Sadeži družbe (ob izpolnjevanju pogojev).
– Pomoč pri povezovanju z drugimi organizacijami.
– Promocija vaše šole preko objavljanja primerov dobrih praks in obveščanja medijev o uspešno izvedenih aktivnostih.

Bucka_tamtam_polozna

Projekt Sadeži družbe izvajamo že od leta 2006, pri njegovi zasnovi je aktivno sodeloval tudi takratni predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek.

 

Si želite izvesti medgeneracijske aktivnosti pa ne veste, kako začeti? Za vas smo pripravili Malo košarico idej aktivnosti, ki jih lahko izvedete v okviru projekta Sadeži družbe.

Za vsa dodatna vprašanja in dogovore nas prosimo pokličite na telefonsko številko 01 430 12 88 ali se obrnite na nas preko elektronske pošte barbara.gorican@filantropija.org. Kontaktna oseba je Barbara Goričan.

Pristopna-izjava-Sadeži-družbe