Na mednarodni mladinski izmenjavi z naslovom Spet mladi, ki jo organizira Slovenska filantropija, bo od 3. do 15. avgusta 26 mladih in osem mladinskih voditeljev iz Slovenije, Hrvaške in Nemčije kakovostno in igrivo preživljalo poletne počitnice. Namen izmenjave je spodbuditi neformalno učenje, medkulturno sodelovanje, medvrstniško učenje in usvajanje socialnih veščin.

Živeli bomo v hiši v vasi Zapotok pri Kureščku, obdani s čudovito naravo. Mladi bodo v času skupnega bivanja prevzeli odgovornost za vsakdanja opravila, spoznavali naravne in kulturne lepote naše države, predvsem pa se bodo ponovno povezali s sabo in prisluhnili pripovedim drugih. Z zgodbami bodo spoznavali sebe in druge, osmišljali svoje izkušnje in svet okoli sebe, ugotavljali, kako nas razlike bogatijo, razvijali bodo empatijo in domišljijo, reševali težave in se učili soočati z izzivi, ki jih je prinesla epidemija, z izzivi odraščanja in sodobne družbe. Mladi bodo sodelovali v delavnicah z raznolikimi vsebinami – od duševnega zdravja, načrtovanja prihodnosti, športnih aktivnosti na prostem, ob večerih pa bodo predstavljali kulture, iz katerih prihajajo, in sicer s pomočjo tradicionalnih plesov, iger, glasbe in hrane. Po izmenjavi bodo tako bogatejši za nova prijateljstva, ne glede nato, da se med seboj razlikujejo po svojih osebnih okoliščinah.

Slovenska filantropija mladinske izmenjave izvaja z namenom, da mladim ponudi izkušnjo medkulturnega sodelovanja, jih senzibilizira za drugačnost ter spodbudi, da tudi sami postanejo akterji odprte in solidarne družbe.

KONTAKTNA OSEBA: Tjaša Arko, tjasa.arko@filantropija.org

TRAJANJE PROJEKTA: 1. 12. 2022 – 30. 11. 2023

FINANCER: Zavod Movit, Erasmus+

Movit
erasmus2020flag
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor