Vabilo na delavnico o delu v medkulturnem okolju

Ker je nekaj mest še prostih vas vabimo, da se udeležite delavnice o delu v medkulturnem okolju in z ranljivimi skupinami. Delavnici bo v torek, 21. in sredo 22. januarja vodila Nena Močnik, ki je tematiko spoznala v teoriji in praksi. Predavanja bodo potekala med 17. in 21. uro v Ljubljani in so za udeležence brezplačna. Prosimo vas, da nas, v primeru, da ste zainteresirani, o udeležbi obvestite, mi pa vam bomo poslali podrobne informacije.
Dvodvevna interaktivna delavnica bo namenjena hitremu teoretičnemu vpogledu k razumevanju sovraštva, diskriminacije in političnega nasilja ter zadržkom in etičnim vprašanjem v aplikativnem izkustvu s ti. ranljivimi skupinami, ki so tarča različnih oblik družbene eliminacije.
V prvem, bolj teoretičnem delu, bom udeležencem predstavila kulturno konstrukcijo sovražnika oz. Drugega, ter piramido sovražnosti. Razumevanje sovraštva je pomembno pri delu z vsako stigmatizirano skupino, predvsem ker se v tovrstnem delu pogosto pozablja na pomembno dimenzijo socialne travme, ki iz tega izhaja.
V drugem delu predavanja bom na primeru dela s preživelimi žrtvami poskusa genocida, ter preživelih taboriščnikov izpostavila nekatera etična vprašanja, ki se pojavljajo v delu z ranljivimi skupinami, ter predstavila nekaj novih pristopov dela zazamnjševanje reviktimizacije in revtravmatizacije žrtev kakršnih koli oblik političnega nasilja.
Vabilo velja tudi vašim članom, sodelavcem, prostovoljcem, lahko pa ga posredujete tudi drugim organizacijam.
Več informacij: neja.smid@filantropija.org.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor