Sodelovanje pri realizaciji filmskih in video projektov

Vabilo k sodelovanju v video in filmski produkciji platforme za medkulturno izmenjavo PANKULTIKUM
Slovenska filantropija bo v okviru platforme za medkulturno izmenjavo Pankultikum v prvi polovici leta 2014 zainteresiranim kandidatom ponudila možnost sodelovanja pri realizaciji filmskih in video projektov, s katerim bodo javnosti predstavili (svoj pogled na) izbrane teme s področja migracij, življenja v večkulturnem družbenem okolju in medkulturne izmenjave.
Kdo lahko sodeluje?
V produkciji bodo lahko sodelovali tako posamezniki z lastno priseljensko izkušnjo kot posamezniki, ki jih navede teme zanimajo iz strokovnih ali zasebnih razlogov.
Predhodne izkušnje kandidatov s filmskim ustvarjanjem so dobrodošle, a ne nujne.
Vsi zainteresirani se s projektnimi predlogi lahko prijavijo kot posamezniki ali pa kot (zaključene/odprte) projektne skupine. V primeru nepopolnih skupin bomo organizatorji posredovali pri povezovanju posameznikov s komplementarnimi interesi, veščinami in znanji.
Kakšne video in filmske projekte bomo podprli?
Izbrane bodo izključno ideje, ki bodo jasno odražale posamezen vidik ali temo s področja migracij, medkulturne izmenjave in/ali življenja v večkulturnih okoljih.
Omejitev glede na žanr, dolžino ali pristopov k realizaciji video/filmskih projektov ne predvidevamo.
Kakšno podporo udeležencem nudi organizator?
Realizacija projektov bo potekala ob stalni mentorski podpori (vključno z izvedbo tematskih delavnic) izkušenih filmskih ustvarjalcev v koordinaciji Romane Zajec, ki bodo izbranim udeležencem svetovali v vseh fazah realizacije načrtovanih projektov (predprodukcija, produkcija in postprodukcija).
Slovenska filantropija bo udeležencem zagotovila potrebno tehnično (snemalna in ostala tehnična oprema), organizacijsko in drugo podporo.
Kje bodo uspešno zaključeni projekti objavljeni in predstavljeni širše javnosti?
Pravočasno zaključeni projekti bodo prikazani na Festivalu migrantskega filma 2014 v Ljubljani (12.-20.6.2014), najboljši med njimi pa tudi v Ammanu, prestolnici Jordanije, v sklopu kulturne izmenjave z mladimi jordanskimi video ustvarjalci in aktivisti!
Vsi realizirani projekti bodo izdani na predstavitvenem DVD-ju kulturne produkcije, realizirane v okviru platforme Pankultikum in objavljeni na spletnem portalu platforme.
Avtorjem realiziranih videov/filmov  bomo nudili tudi podporo pri prijavi filmov na domače in mednarodne filmske festivale.
Kako se prijaviš?
Če si zainteresiran/-a za sodelovanje z lastno filmsko/video idejo, nam do 31. januarja pošlji predstavitev svojega projektnega predloga v obliki odgovorov na spodnja vprašanja:
1. Zakaj želiš sodelovati pri video in filmski produkciji v okviru platforme Pankultikum?
2. Ali imaš idejo za lasten video/filmski projekt? Če da, ga predstavi v največ 10 stavkih!
3. Na kratko opiši (morebitne) predhodne izkušnje, znanja in veščine povezane z video/filmsko produkcijo!
Pozor: v trenutku prijave ni potrebno, da kandidati predstavijo povsem izdelane projektne predloge. Pri izboru bomo upoštevali predvsem izvirnost in izvedljivost predlogov, pri dodelavi izbranih projektov pa bodo udeleženci (po potrebi) deležni podpore izkušenih filmskih strokovnjakov.
Vsem kandidatom, ki bodo prijavili lastno idejo za video/filmski projekt, bomo naknadno poslali dodaten prijavni obrazec, v katerem bodo lahko podrobneje predstavili svojo idejo.
V kolikor nimaš lastnega projektnega predloga, a si vseeno zainteresiran/-a za sodelovanje, nam prav tako do 31. januarja sporoči, v kakšni vlogi (raziskovalec, scenarist, snemalec, montažer ipd.) bi želel/-a sodelovati pri realizaciji tuje projektne ideje.
Več informacij: Uroš Krasnik, uros.krasnik@filantropija.org, 031/340-606.
Filmsko in video produkcijo v okviru platforme PANKULTIKUM finančno podpirata: Ministrstvo za kulturo prek Evropskega socialnega sklada in Fundacija Anne Lindh

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor