Delavnica za mentorje prostovoljcev v kulturnih društvih in organizacijah

Prostovoljci so v nevladnih organizacijah in društvih neprecenljiv, nemalokrat tudi edini vir delovne sile. Kje jih najti? Kako jih pritegniti? Kako jim nuditi podporo in jih motivirati, da ostanejo v našem društvu dalj časa? Kakšni so zakonski okviri organiziranega prostovoljskega dela? O vseh teh vprašanjih se bomo pogovarjali na delavnici, ki jo organizira Slovenska filantropija v okviru projekta Pankultikum.
Program delavnice
Na delavnici bodo udeleženci spoznali naslednje teme:
– Promocija prostovoljskega dela in pridobivanje prostovoljcev za potrebe delovanja kulturnih društev in organizacij;
– Podpora in motiviranje prostovoljcev za uspešno delo;
– Razumevanje prostovoljstva kot učnega procesa;
– Zakonski okviri organiziranega prostovoljskega dela.
Delavnica temelji na načelih neformalnega izobraževanja in bo udeležencem omogočila prostor za izmenjavo izkušenj in mnenj ter jih spodbudila k skupnemu raziskovanju in iskanju rešitev.
Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je namenjena predstavnikom migrantskih/priseljenskih društev in organizacij, ki v svoje organizacije vključujejo (ali želijo vključiti) prostovoljcein želijo pridobiti znanja s področja organiziranega prostovoljstva ter izmenjati izkušnje z mentorji iz sorodnih organizacij.
Datum in čas delavnice
Delavnica se bo odvila v soboto, 29. marca 2014, med 9. in 17. uro.

Lokacija delavnice
Delavnica bo potekala v prostorih Slovenske filantropije na Poljanski cesti 12 v Ljubljani. (V kolikor bi prišlo do naknadne spremembe lokacije, bodo udeleženci pravočasno obveščeni o novi lokaciji.)
Izvajalec delavnice
Delavnico bo vodil Jaka Kovač, dolgoletni voditelj usposabljanj na področju prostovoljstva, migracij  in mladinskega dela ter tudi sam prostovoljec in mentor prostovoljcev pri Slovenski filantropiji.
Kako se prijavite na delavnico?
Svoj interes in kratko motivacijsko pismo pošljite na naslov uros.krasnik@filantropija.org ali sporočite na številki 01/4301288 ali 031/340606 do srede, 14. 3. 2014.
Z dodatnimi vprašanji ali komentarji se lahko prav tako obrnete na Uroša Krasnika prek zgoraj navedenih kontaktov, ali pa nas obiščete v prostorih Slovenske filantropije na Poljanski cesti 12 v Ljubljani.
Delavnica bo potekala v slovenskem ali angleškem jeziku glede na želje (večine) udeležencev. Prosimo vas, da ob prijavi navedete, kateri od navedenih jezikov bi bil za vas ustreznejši.
UDELEŽBA DELAVNICE JE BREZPLAČNA.

Delavnico organizira Slovenska filantropija v okviru Usposabljanja za kulturni menedžment za priseljence in izvajalce, aktivne na področju kulturnega udejstvovanja priseljencev in spodbujanja medkulturnega dialoga.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor