5 let Hiše Sadeži družbe Murska Sobota

Hiša Sadeži družbe Murska Sobota, prvi medgeneracijski skupnosti center Slovenske filantropije v Sloveniji, je 29.9.2014 obeležila 5. obletnico svojega delovanja.
Hišo Sadeži družbe Murska Sobota je v petih letih obiskalo že okoli 5.000 različnih ljudi, ki so skupaj opravili preko 20.000 obiskov. Ta podatek kaže, da je medgeneracijska dejavnost v družbi potrebna in dobro sprejeta in je za Pomurje izrednega pomena. Program aktivnosti Hiše so-oblikuje že preko 160 prostovoljcev vseh generacij. V Grajski dvorani so se predstavili nekateri izmed njih s svojimi delavnicami. Tako so se predstavili tečaji tujih jezikov, joga za vsakdanje življenje, kuharska, ustvarjalna, zeliščarska, literarna delavnica ter delavnica tradicionalne prekmurske obrti, za plesni in glasbeni vložek pa so poskrbeli mladi prostovoljci OŠ I Murska Sobota ter Hišni pevski zbor. Proslavo smo zaokrožili s premiero igre »Bodi«, katere avtorica je naša prostovoljka Marjeta Škerget. Po prireditvi, ki se je je udeležilo čez 150 ljudi, je sledilo druženje ob pogostitvi, pripravljeni s strani prostovoljcev in zaposlenih v Hiši, bilo pa je tudi možno kupiti izdelke Hiše Sadeži družbe.
Zahvaljujemo se vsem podpornikom in partnerjem Hiše (Mestni občini Murska Sobota, Pomurski Pokrajinski zvezi društev upokojencev, Društvu upokojencev Murska sobota, Osnovni šoli I Murska Sobota, ostalim pomurskim občinam ter donatorjem), ki so zaslužni, da se aktivnosti za vse generacije lahko odvijajo pod našo streho.
Skozi fotografije lahko še vedno »pokukate« v delovanje  Hiše Sadeži družbe Murska Sobota, vse tiste, ki bi se želeli kaj novega naučiti, izmenjati znanja in izkušnje ter stkati nove prijateljske vezi, pa prijazno vabimo, da nas obiščete na ulici Štefana Kovača 20 v Murski Soboti. Hvala, ker vedrite z nami!

Fotografije: Simon Petrovič

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor