O migracijah in medkulturnem dialogu v šolah

Filmske projekcije, pogovori in delavnice o migracijah in medkulturnem dialogu za učence in dijake.
Vse od leta 2010 svetovni dan beguncev (20. junij) obeležujemo s Festivalom migrantskega filma. V okviru festivala prikazujemo filme, ki v ospredje predstavljajo aktualne teme, povezane z migracijami, azilom in begunci.
V šolskem letu 2014–2015 želimo nekatere filme, prikazane na festivalu, skupaj s pogovori in delavnicami na temo migracij in medkulturnega dialoga, predstaviti tudi učencem višjih letnikov osnovnih šol in dijakom srednjih šol.
Ponujamo vam:
–          filmske projekcije (nabor filmov iz letošnjega in preteklih festivalov najdete na spletni strani festivala: http://www.fmf-slovenija.si/, večina filmov je angleško podnaslovljenih);
–          pogovore o tematikah, prikazanih v filmih (migracije, azil, begunci …, pogovore bodo vodile sodelavke in sodelavci Slovenske filantropije, med njimi tudi osebe z lastno migrantsko izkušnjo iz Bosne in Hercegovine, Malija in Turčije);
–          delavnice na temo medkulturnega in medkulturne glasbene delavnice (skupini prilagojene delavnice, s katerimi učenci in dijaki spoznavajo migracije, predsodke in stereotipe, obenem pa se učijo medkulturnega dialoga na praktičnih primerih).
Dogovorimo se lahko za poljubno kombinacijo filmske projekcije in pogovora oz. filmske projekcije in delavnice. Filmske projekcije, pogovori in delavnice bodo učence in dijake spodbujali h kritičnemu razmišljanju o sodobnih migracijah ter jih hkrati spodbujali k pozitivnemu odnosu do medkulturnega dialoga in k sprejemanju raznolikosti.
Več podatkov o Programu migracije Slovenske filantropije, v okviru katerega poteka Festival migrantskega filma, lahko najdete na: http://localhost/filantropija/programi/migracije/.
Kontakt: Franci Zlatar, tel.: 051 351 340, e-pošta: franci.zlatar@filantropija.org

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor