Usposabljanje strokovnjakov in učiteljev v Moldaviji uspešno

Dvodnevno usposabljanje za 12 lokalnih strokovnjakov in tridnevni seminar za 50 učiteljev in drugih šolskih delavcev (šolski svetovalci, direktorji) sta predstavnici Slovenske filantropije Anica Mikuš Kos in Vahida Huzejrović skupaj z moldavskimi strokovnjaki uspešno izvedli med 18. in 22. avgustom 2014.
Partnerski organizaciji Slovenska filantropija in Interaction iz Moldavije sta projekt, njegove cilje in aktivnosti predstavili na posebnem sprejemu za vse učitelje, trenerje in predstavnike partnerskih organizacij. Projekt si prizadeva za izboljšanje psihosocialne dobrobiti otrok in zmanjševanje posledic revščine na otroke v regiji Calarasi prek krepitve vloge šol pri opolnomočenju otrok in  zmanjševanju šolskega osipa. Pred usposabljanjem je predstavnike partnerskih organizacij sprejel Ilie Reu, vodja državne uprave Regije Calarasi in Elena Gonta, vodja Oddelka za izobraževanje Regije Calarasi, ki sta se Vladi Republike Slovenije izrecno zahvalila za podporo in sredstva za izvedbo projekta.
21.8.2014 je potekala pedagoška konferenca, na kateri so prisostvovali vsi učitelji in šolski delavci iz regije, skupaj skoraj 1000 posameznikov. Na konferenci je med drugimi pomembnimi in relevantnimi govorci prisotne nagovorila Loretta Handrabura, moldavska viceministrica za izobraževanje, ki je v svojem govoru posebno hvaležnost in pomembnost namenila projektu, ki ga izvaja Slovenska filantropija in je v skladu z regionalno strategijo. Za podporo se je tako zahvalila Vladi Republike Slovenije in Ministrstvu za Zunanje Zadeve RS.
Usposabljanja za lokalne strokovnjake in šolsko osebje so ocenjena kot izjemno uspešna. Tako Elena Gonta kot Ilie Reu sta v zaključnem delu povedala, da so presenečeni nad zadovoljstvom udeležencev in da do zdaj ni bilo nikoli toliko aktivnih učiteljev na kakšnem seminarju in obenem toliko zadovoljnih.
Pomembno je dodati, da so med lokalnimi strokovnjaki, ki delujejo kot trenerji in ki bodo izvajali aktivnosti na terenu, tudi predstavniki regionalnega urada za izobraževanje in tudi sama Elena Gonta.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor