Vračamo družbi

 

Logo Vracamo druzbiVračamo družbi – teden korporativnega prostovoljstva povezal 683 prostovoljcev

Akcijo Vračamo družbi – teden korporativnega prostovoljstva sta pripravili Slovenska filantropija in Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji in je med 29. septembrom in 3. oktobrom povezala 683 prostovoljcev iz 41 podjetij. Skupaj so na 49 akcijah po celi Sloveniji prostovoljili 4098 ur. *(nekateri bodo z delom nadaljevali v naslednjih dveh tednih)
Častni pokrovitelj projekta predsednik Borut Pahor je s svojim kabinetom prispeval 30 prostovoljskih ur.
 
us embassy
Projekt je ponovno podpirlo tudi Ameriško veleposlaništvo v Republiki Sloveniji. Njen ambasador Joseph Mussomeli je na Diplomacy day of Service v okviru tedna korporativnega prostovoljstva Vračamo družbi povabil skoraj 50 prostovoljcev iz različnih dežel. »Prostovoljstvo v ZDA je pomemben del družbe in vesel sem, da danes lahko delam za Slovenijo in predvsem njene ljudi.«
»S korporativnim  prostovoljstvom ustvarjamo nove vezi med ljudmi in med organizacijami, ki so za Slovenijo pomembne. Dobra družba je družba, v kateri znamo sodelovati in s korporativnim prostovoljstvom vedno vzpostavljamo nove poti sodelovanja. Te so pomembne in bogatijo tako nevladne organizacije kot podjetja, ki vstopajo v svet, s katerim dnevno nimajo stika,« je prepričana Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije, ki korporativno prostovoljstvo že nekaj let uspešno širi tudi v slovenskem okolju.
»Pri samem prostovoljstvu gre za to, da vrnemo družbi en del sebe, predvsem pa gre za to, da pomagaš manj privilegiranim, hkrati pa sam sebe bogatiš in daješ zgled svojim bližnjim, svojim otrokom. V življenju je treba misliti tudi na tiste, ki v danem trenutku nimajo vsega tistega, kar bi si želeli in zato je potrebno biti povezan s celotno družbo tudi na tak način.« Matej Potokar, predsednik AmCham Slovenija
Nina Korinšek je za TSmedia o akciji zapisala http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/10/druzbi_je_vracal_tudi_predsednik_pahor.aspx.

Druge povezave:

Korporativno prostovoljstvo v praksi
Marljive roke PwC kolegov
TSmedia otrokom polepšala dom in dan
Petrolovci vračajo družbi
Čez eno leto v vaši šoli?
Letos v projektu sodelujemo:
AbbVie d.o.o., AmCham Slovenija, Ameriško veleposlaništvo v RS, Aviat d.o.o., Bi Nova d.o.o., Borzen d.o.o. , ComTrade d.o.o., Doctrina d.o.o., Eli Lilly d.o.o., EMC Podružnica Ljubljana, EMMA d.o.o., Ernst & Young d.o.o., Europlakat d.o.o,  Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o., GlaxoSmithKline d.o.o., IBM Slovenija d.o.o., Janssen / Johnson&Johnson d.o.o., Knauf Insulation, d.o.o., KPMG d.o.o., Liberty International Slovenia, Medis d.o.o., Microsoft d.o.o.,  NP Consulting d.o.o., Odvetniška družba Fatur, o.p., d.o.o., Odvetniška družba Kocmut o.p., d.o.o., Petrol d.d., Philip Morris Ljubljana d.o.o., PWC d.o.o., S&T Slovenija d.d., SAP d.o.o., Si.mobil d.d., Slovenska filantropija,  Summit Avto d.o.o., Špica International d.o.o., Zavarovalnica Triglav d.d., TSmedia d.o.o., UPS Adria Ekspres d.o.o., Wrigley d.o.o./ MARS Overseas Holdings, Založba Rokus Klett d.o.o., GBD BPD d.d.
 
vracamo-druzbi_billboard_final2_press

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor