Hiša Sadeži družbe med 20 najboljšimi evropskimi socialnimi inovacijami na področju staranja

Pred enim letom in pol so predstavniki Slovenske filantropije dobili povabilo, da projekt predstavijo fundaciji Kralja Baudouina (King Baudouin Foundation). Na razpis omenjene fundacije se je prijavilo več kot 220 projektov. Strokovna žirija,  ki so jo sestavljali strokovnjaki iz različnih evropskih ustanov, je izbrala dvajset finalistov, med njimi tudi projekt Hiša Sadeži družbe. Izbrane projekte so še dodatno ocenili: obiskali so ustanove, ki projekte vodijo, pregledali obsežno dokumentacijo, izvedli intervjuje z uporabniki programov, prostovoljci ter s predstavniki organizacij.
Na prireditvi, ki je bila konec marca v Bruslju, so med dvajsetimi finalisti izbrali tri najboljše evropske projekte socialnih inovacij na področju staranja, in sicer švedski projekt Passion for Life, italijanski projekt  Abitare solidare in belgijski projekt Solidariteit voor het Gezin. Dogodka, ki so ga nadgradili tudi s celodnevno delavnico, so se udeležili tudi člani Slovenske filantropije. Delavnica je bila namenjena izmenjavi izkušenj in povezovanju organizacij, ki delujejo na podobnih področjih oziroma se lotevajo reševanja težav na inovativen način. Priložnost spoznati inovativne projekte na področju staranja iz Evrope, je bila za njih zelo dragocena.
Več informacij o nagradi Fundacije Kralja Baudouina, kjer je objavljena tudi novica o podelitvi nagrad, si lahko preberete tukaj.
Za projekt Hiša Sadeži družbe je to že druga nagrada. V okviru Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti leta 2012 so na povabilo EK projekt predstavili na zaključni konferenci na Cipru.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor