Razvijamo socialno podjetniške ideje

Na Slovenski filantropiji v zadnjih mesecih viharimo možgane in snujemo, pilimo, razvijamo socialno podjetniške ideje. Že vrsto let delamo z različnimi skupinami migrantov, ki jim nudimo psihosocialno pomoč. Kljub temu, da imajo številna (neformalna) znanja in veščine, zelo težko dobijo zaposlitev. Verjamemo, da so njihova znanja in veščine lahko izhodišče za izvrstne multikulturne izdelke in storitve, ki lahko povečajo raznolikost in obogatijo ponudbo na slovenskem trgu. Poleg migrantov želimo v socialno podjetništvo vključiti tudi druge težje zaposljive osebe (starejši, ženske, invalidi, mladi).
Socialno podjetniške ideje razvijamo na različnih področjih:

  • ponudba »eksotične« hrane – veliko priseljencev zelo dobro kuha tipične jedi svoje države, ponudbe pristne svetovne kuhinje pa je trenutno v Sloveniji zelo malo. Razmišljamo o možnosti dostave malic ali o prikolici s hitro pripravljeno hrano.
  • hitri tečaji eksotičnih jezikov / konverzacije z native speakerji/ priprave na potovanja / dogodki obarvani z značilnostmi posameznih držav in kultur – priseljenci lahko znanje svojega maternega jezika in poznavanje kulture, ki je za nas tuja, črpajo za izvajanje različnih poučnih in zabavnih storitev. Storitve so lahko zanimive za posameznike in podjetja, ki se odpravljajo v tujino, ali tiste, ki bi radi v Sloveniji doživeli izkušnjo tuje kulture.
  • servis hišnih popravil in druge oblike pomoči na domu – moški priseljenci so zelo vešči različnih manjših hišnih popravil, ki bi jih lahko opravljali za osebe, ki tega same ne zmorejo storiti (starejši, ženske, invalidi …), npr: košenje trave, urejanje vrta in okolice, pleskanje, popravilo pohištva, popravilo koles, nakupovanje ipd.
  • izdelovanje tekstilnih izdelkov – s ponudbo tekstilnih izdelkov smo pričeli že pred tremi leti na pobudo udeležencev medgeneracijskih delavnic v Hiši Sadeži družbe Murska Sobota. Trenutno naša ponudba zajema že preko 30 različnih izdelkov, ki si jih lahko ogledate in kupite v naši spletni trgovini http://localhost/filantropija/shop/.

Nekatere ideje se zaenkrat šele razvijajo v naših glavah in na papirju, druge smo že ponudili na trgu. Ker se zavedamo, da je za uspešnost posla potrebno ponuditi izdelke in storitve, ki so zanimive za trg, bomo zelo veseli vaše povratne informacije o naših idejah. Ali bi vi bili naša potencialna stranka? Delite z nami vaše mnenje, zelo ga bomo veseli. Bi radi z nami sodelovali? Javite se nam na spodnje kontakte.
Naše ideje bomo predstavili to soboto, 13. 9. 2014, na SIXPO – Razstavi socialnih inovacij (http://www.sixpo.si/) na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani, med 10. in 15. uro.
Vaših idej in komentarjev bomo veseli na info@filantropija.org ali na 01/ 430 12 88 (Meta).

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor