Poučen počitniški dan prostovoljke in njenega učenca

Anja, prostovoljka Slovenske filantropije, je svojega učenca, mladoletnega fanta begunske družine iz Afrike, v mesecu juliju peljala na poučno dogodivščino. Ustanova Hiša eksperimentov jima je prijazno podarila brezplačen obisk njihove Hiše na Trubarjevi cesti v Ljubljani. Preberite si, kaj vse sta doživela.
»Počitniški dnevi so super za skupno preživljanje časa, se pa včasih zgodi, da prostovoljci ne vemo, kje bi ga preživeli, ko zunaj pripeka sonce ali pa lije kot iz škafa. Nama je pri rešitvi tega problema na pomoč priskočila Hiša eksperimentov, ki je prijazno omogočila, da eno celo (prekratko) popoldne preživiva med njihovimi eksperimenti in se naučiva ogromno novega.
Želja po obisku se je mojemu mlademu učencu porodila po mojem pripovedovanju o Fakirjevi postelji, ki mi je ostala v spominu še od obiska HE iz mojih otroških let, tako da sva seveda na obisku odspala kitico na postelji iz žebljev. V HE so naju navdušili ogrooomni milni mehurčki, kar nekaj časa sva preganjala robotske žužke s pomočjo svetlobe in se neslišno za ostale obiskovalce pogovarjala z enega na drug konec sobe. Žiga nama je prijazno razložil pasti in napake pri prehrani bolnikov s sladkorno boleznijo, medtem ko sva midva kolesarila zdravju naproti.
Kljub počitniškemu razpoloženju nama je obisk HE prebudil dremajoče veselje do učenja. Vzbudil je marsikateri navdušen »Uau« in presenečen »Ooo«, ter predvsem zvedav »Hmmmm«, ki so ga v »Aha« spremenile razlage prijaznega osebja ali tiste razumljivo spisane pri vsakem poskusu.
Ob koncu najinega obiska sva se strinjala, da sva se naučila in spoznala marsikaj novega in da za obisk Hiše eksperimentov ne bova nikoli preodrasla, kaj šele prepametna. Tako, da midva zagotovo še obiščeva HE.«
Hisa_eksperimentov
 

Najlepša hvala Hiši eksperimentov, ki je omogočila brezplačen obisk.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor