Podpišite peticijo za boj proti kriminalizaciji protestov

Mirovni inštitut se pridružuje boju proti kriminalizaciji protestov v Sloveniji in drugje, ker topredstavlja nevaren poskus izrinjanja političnega delovanja na področje kriminalitete.
Zato organiziramo v sredo,19. 3. ob 18.00 uri v Cankarjevem domu (Lili Novy) forum »Kriminalizacija upora – kriminalizacija življenja«, s katerim želimo javno opozoriti, kako nevarno je lahko biti tiho ob globalnem trendu obravnavanja postopkov državljanske nepokorščine kot kriminalnih dejanj. Tako v Sloveniji kot globalno smo namreč priča sistemskemu prehodu od države blaginje k policijski državi, kjer represivni organi s svojim delovanjem generirajo vedno nova kazniva dejanja, ki jih je treba sankcionirati, tako zastavljeno delovanje pa ima funkcijo zastraševanja in discipliniranja. S sogovorci iz Slovenije in iz Bosne in Hercegovine bomo osvetlili težave, s katerimi se soočajo udeleženci in udeleženke vstaj, ki so se znašli v postopkih kriminalne obravnave ter se spraševali, kako iz takšne situacije graditi moč, ki bo konstituirala nove oblike politične participacije, temelječe na enakosti. Če pristanemo na normalizacijo kriminalizacije uporov, lahko tvegamo, da bo kmalu kot kriminalna prepoznana vsaka politična gesta, ki problematizira, preizprašuje ali se s telesom upira obstoječim razmeram neenakosti, to je na kriminalizacijo življenja. Vabilo in seznam udeležencev najdete v priponki.
Prav tako, skupaj z nekaterimi drugimi nevladnimi organizacijami in iniciativami pošiljamo poziv »Gradimo fronto solidarnosti s kriminaliziranimi vstajniki«, kjer zahtevamo takojšnjo ustavitev oziroma opustitev vseh prekrškovnih in kazenskih postopkov ter odpravo vseh že izrečenih kazni proti vsem, ki so sodelovali v vstajah; neodvisno revizijo delovanja policije na vstajah, ter delovanja tožilstva in sodstva v postopkih, ki so sledili; družbeno sankcioniranje represije in prenehanje kriminalizacije tistih, ki so si upali izraziti jezo v situaciji, ko jim država ni ponudila ničesar razen bede vsakdanjega življenja.
Poziv lahko podpišete tukaj: http://www.pravapeticija.comgradimo_fronto_solidarnosti_s_kriminaliziranimi_vstajniki.
Pridružite se!

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor