Pomoč migrantom pri informiranosti in urejanju njihove življenjske situacije

Zavod RS za zaposlovanje je z namenom nadgradnje storitev, ki jih ponuja, oktobra 2013 sprejel Prostovoljski program. Namen prostovoljskega programa, ki ga po pogodbi za Zavoda RS za zaposlovanje izvaja Slovenska filantropija, je predvsem razširitev delovanja Info točke za tujce. Prostovoljci lahko na manj formalen način pristopijo do migrantov, tudi izven rednega delovnega časa, in so odlična povezava med storitvami Zavoda in brezposelnimi za celostno reševanje problematike brezposelnosti.
Na podlagi Prostovoljskega programa Zavoda RS za zaposlovanje prostovoljci opravljajo sledeča dela:

  1. Pomoč brezposelnim migrantom pri iskanju zaposlitve ter informiranje migrantov o aktivnostih Info točke za tujce in Zavoda RS za zaposlovanje izven rednih informacijskih točk;
  2. Individualno spremljanje in podpora migrantom v postopkih Zavoda;
  3. Podpora migrantom  v drugih osebnih okoliščinah.

Pomoč potrebujejo predvsem migranti, ki so v Sloveniji izgubili zaposlitev, posebno tisti, ki so se zaradi kršitev pravic, ko so bili še zaposleni, znašli v težki situaciji in zato potrebujejo pomoč in podporo pri reševanju le-te.
Slovenska filantropija in Info točka za tujce sta decembra 2013 usposobili prve prostovoljce za delo na območju osrednje Slovenije, Posavja, Dolenjske in Gorenjske. Prostovoljci od takrat naprej informirajo migrante v območnih enotah Zavoda RS za zaposlovanje oz. v Kariernih središčih v Ljubljani, Idriji, Kočevju, Brežicah, Krškem in na Jesenicah. V štirih mesecih so opravili 325 prostovoljskih ur in pomagali 300 migrantom.
V četrtek, 15. maja, in petek, 16. maja, je v Mariboru potekalo usposabljanje novih prostovoljcev za delo na območju Štajerske, Prekmurja in Zasavja. Usposobili smo 14 novih prostovoljcev, ki vsi že nestrpno čakajo, kdaj bodo lahko pričeli z delom.
Fotografije iz usposabljanja v Mariboru:

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor