Vabilo na posvet o prostovoljstvu v bolnišnicah

Slovenska filantropija Vas vabi na

POSVET O PROSTOVOLJSTVU V BOLNIŠNICAH.

Odvijal se bo v petek, 7. novembra 2014, od 10.00 do 15.30

v Veliki sejni sobi Ministrstva za zdravje, Štefanova 5, Ljubljana.

 Posvet je namenjen vsem strokovnim kadrom v bolnišnicah, ki skrbijo za prostovoljstvo – zdravnikom, pravnikom, medicinskim sestram, socialnim delavcem, delovnim terapevtom in vsem drugim, ki so na kakršen koli način povezani z vzpostavljanjem in razvijanjem prostovoljstva v bolnišnicah.
Namen posveta je podpora vsem, ki v slovenskih bolnišnicah kot mentorji in koordinatorji skrbijo za prostovoljstvo ali pomagajo pri oblikovanju pravnih podlag za to, spodbujanje tistih zdravstvenih delavcev, ki se pripravljajo na vzpostavitev prostovoljstva v bolnišnicah ter motiviranje vodstev bolnišnic, ki šele razmišljajo o uvedbi prostovoljstva, za ta korak.
Na obeh Forumih o prostovoljstvu v bolnišnicah v zadnjih dveh letih so udeleženci namreč ugotovili, da je za razvoj prostovoljstva v bolnišnicah in s tem obogatitev življenjskega utripa v njih nujna ustrezna sistemska in kadrovska podpora. Potrebe bolnikov in njihovih svojcev se v sodobnem načinu življenja vse bolj usmerjajo v iskanje načinov za blaženje stisk v času bolezni in k psihosocialni podpori v času bivanja v bolnišnici. Ob visokih obremenitvah osebja v bolnišnicah so lahko usposobljeni prostovoljci tisti, ki bolnikom prinašajo občutek, da niso sami in da jih je nekdo pripravljen poslušati in razumeti. Bolnišnice, ki že sodelujejo s prostovoljci, lahko zato ponudijo več kot ostale in prizadevamo si, da bi to spoznanje spodbudilo tudi vse ostale slovenske bolnišnice k vzpostavljanju organiziranega prostovoljstva.
PROGRAM POSVETA
10.00 – 11.30     Formalna ureditev prostovoljstva v bolnišnici
11.30 – 11.45     odmor
11.45 – 13.15     Prostovoljci v bolnišnicah in njihovi odnosi z uporabniki in zaposlenimi
13.15 – 13.30     odmor
13.30 – 15.00      Psihosocialne obremenitve koordinatorjev prostovoljstva v bolnišnicah
15.00 – 15.30     Zaključek posveta z dogovorom o nadaljnjem sodelovanju
Posvet bo potekal deloma plenarno in deloma v obliki delavnic, izmenjave mnenj in diskusij, zato je število udeležencev omejeno. Kotizacija znaša 20,00 €.
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 27. oktobra 2014 po elektronski pošti na: prostovoljstvo@filantropija.orgPrijavnica
Vsem prijavljenim bomo podroben program poslali po zaključku prijav na e-naslove s prijavnic.
Prijazno vabljeni!
Tereza Novak
izvršna direktorica Slovenske filantropije

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor