Filmski večer produkcije Pankultikum

Dragi ljubitelji in ljubiteljice filma,
V čast in veselje nam je, da vas lahko povabimo na predstavitev filmov, ki so med novembrom 2013 in avgustom 2014 ob podpori Slovenske filantropije nastali v okviru projekta Pankultikum, platforme za medkulturno mediacijo in več-umetnostno izobraževanje.
Filmi bodo prikazani v dvorani gledališča Glej (Gregorčičeva 3, Ljubljana) v četrtek, 28. avgusta, s pričetkom ob 19. uri, po ogledu filmov pa se boste ob manjši pogostitvi lahko spoznali in družili tudi z avtorji in člani filmskih ekip!
Premierno bodo prikazani štirje filmi:
–        Selitev vijolic režiserke Farzaneh Farshad (Iran),
–        Out of blue Tomasza Foltyna (Poljska) in Kaje Brezočnik (Slovenija),
–        Mashakil: od Sirije do Slovenije Hakima Asnable (Maroko) in
–        Nisem copata! Gibrana Ecklesa in Grega Evseeva (Mehika, Rusija);
Ogledali si boste lahko tudi film (Ne)zmožnost odločitve Davida Steguja in Katje Jezeršek (Slovenija).
Program filmskega večera PANKULTIKUM – gledališče Glej 28. 8. 2014.
Zakaj ravno film in kulturna produkcija?
V okviru projekta Pankultikum so v Sloveniji živeči priseljenci dobili priložnost predstaviti svoje osebne izkušnje in poglede na migracije skozi leče filmskega medija. Skozi serijo tematskih delavnic so pridobili znanja in veščine, potrebne za realizacijo avtorskih filmskih projektov ter se povezali z mladimi domačimi ustvarjalci, ki so jim priskočili na pomoč pri realizaciji njihovih filmskih idej. Skupaj so vešče uporabili univerzalni jezik »gibljive slike«, ki v sebi združuje pomen in naboj tisoče besed, in slovenski javnosti predstaviti svoj pogled na teme, ki so pogosto predstavljene enostransko s stališča večinske etnično-kulturne populacije, ali pa so celo povsem spregledane. Zaradi teh nevidnih (vse prepogosto pa tudi povsem fizičnih) preprek in meja javni diskurz in razmislek pogosto ostajata zaprta ne le za potrebe in težave, s katerimi se priseljenci soočajo v slovenskem okolju, temveč tudi za njihov kreativni naboj ter nabor edinstvenih znanj in veščin, s katerimi (bi) lahko aktivno prispevali k razvoju in raznolikost slovenske kulturne krajine. V tem pogledu pričujoči filmski program predstavlja enega izmed kamenčkov v mozaiku razvijajoče se multi-kulturnosti slovenske družbe.
vlakA pomembnosti sporočila in vrednosti predstavljenih filmskih izdelkov navkljub, se ključni dosežek projekta nedvomno nahaja v pridobljenih znanjih in veščinah ter ustvarjenih socialnih in kreativnih mrežah, ki bodo bogatile slovensko okolje tudi v prihodnje. Slovenska filantropija bo še naprej priseljence aktivno podpirala pri razvoju aktivnosti filmske in kulturne produkcije.
Zaradi omejene kapacitete prostora vas vljudno prosimo, da svojo prisotnost potrdite najkasneje do četrtka do 12. ure na e-naslov uros.krasnik@filantropija.org oziroma prek telefona na 031/340-606 ali 01/430-1288.
Projekt Pankultikum predstavlja obfestivalsko produkcijo Festivala migrantskega filma 2014.
www.pankultikum.si
Projekt Pankultikum – Platforma za medkulturno mediacijo in več-umetniško izobraževanje delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«, prednostne usmeritve »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti«.

LOGOTIP-ESS-SLO logo SF_maliPankultikum_logo_JPG-01

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor