Predstavitev projekta prenove hiše na Viču

Podžupan Mestne občine Ljubljana prof. Janez Koželj in Slovenska filantropija vabimo na predstavitev projekta prenove hiše na Viču, ki poteka v sodelovanju študentov Fakultete za arhitekturo in Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, migrantov in prostovoljcev.
Kako se je v odpisani hiši spisala nova zgodba
Mestna občina Ljubljana je nedavno združenju Slovenska filantropija v upravljanje predala hišo na cesti Dolomitskega odreda 11. Skoraj povsem odslužena stavba je bila predvidena za rušenje, a po tehtnem premisleku je ideja o obnovi hiše, ki bi rešila prostorsko stisko Slovenske filantropije, prerasla v svež projekt.
Na Slovenski filantropiji se sicer že vrsto let ukvarjajo s širjenjem prostovoljstva, z vključevanjem in usposabljanjem emigrantov, s svetovanjem osebam brez urejenega zdravstvenega zavarovanja in dvigovanjem splošne zavesti o solidarnosti.  V časih, ki jih živimo, se njihovo človekoljubno delo dotika vedno večjega števila ljudi, s čimer se povečuje tudi potreba po novih, večjih in primernejših prostorih.
S številnimi prostovoljnimi akcijami v preteklih mesecih in angažiranim delom ekipe Slovenske filantropije so se pripravljalna dela za prenovo hiše že začela. Poleg manjših prostorskih prilagoditev v notranjosti hiše bodo morali v celoti prenoviti strojne in električne napeljave, urediti sanitarne prostore, zamenjati tlake, zamenjati stavbno pohištvo,  izvesti   primerno toplotno izolacijo in fasado.
Več rok več zmore, več idej več pripomore.
K sodelovanju pri projektu sta že pristopili Fakulteta za arhitekturo in Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani. Študenti arhitekture so v okviru študijskega programa izdelali načrt prenove in se pri načrtovanju strojnih instalacij povezali s študenti strojništva ter projektanti.  V okvirih korporativnega prostovoljstva so se projektu priključili tudi zaposleni iz podjetij Microsoft Slovenija in Hewlett Packard Slovenija.
Dober glas, seže v deveto vas.
Želimo si, da bi se o tako pozitivnem projektu glas čim bolj širil in da bi zanj zvedelo kar čim več ljudi.
Prisrčno vas vabimo na kratko predstavitev projekta prenove, ki bo v torek, 27. maja 2014, ob 14. uri na prizorišču te zgodbe, na Cesti Dolomitskega odreda 11, v Ljubljani.
Tereza Novak                                                                                               prof. Janez Koželj
izvršna direktorica Slovenske filantropije                                             podžupan MOL

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor