Študentje Fakultete za arhitekturo sodelujejo pri prenovi hiše na Viču

Mestna občina Ljubljana je Slovenski filantropiji dala v uporabo nepremičnino na Viču, ki je potrebna temeljite prenove.
Namenjena je vzpostavitvi

  • prostovoljskega centra, ki bo prispeval k aktivnemu vključevanju prebivalcev v problematiko najbolj socialno ogroženih skupin uporabnikov, posledično pa bo prispeval k boljši integraciji uporabnikov v lokalno skupnost ter k dvigu splošne zavesti o solidarnosti znotraj lokalne skupnosti
  • svetovalnice za pomoč osebam brez urejenega zdravstvenega zavarovanja, s čimer bomo prispevali k urejenem statusu, dokumentaciji in zdravstvenemu zavarovanju oseb ter s tem izboljšali njihove pogoje za zaposlitev ter urejanje drugih življenjskih razmer;
  • učnega centra za migrante, v katerem se bodo migranti lahko izobraževali in usposabljali, kar bo okrepilo njihovo socialno integracijo in izboljšalo njihove zaposlitvene možnosti.

Pri projektu obnove Hiše na Viču ter vzpostavitvi centrov gre za skupnostni projekt, v katerega smo vključili naše uporabnike, civilno družbo, Fakulteto za arhitekturo, Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, Mestno občino Ljubljana ter medije. K sodelovanju vabimo tudi podjetja, organizacije in posameznike.
Študentje Fakultete za arhitekturo so izdelali že vse načrte in makete.
V okviru Dneva za spremembe bomo v soboto, 5. aprila, med 9. in 16. uro, urejali okolico naše hiše, predstavili naše programe in se hkrati spoznavali z okoliškimi prebivalci.
Več informacij

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor