Kava ob 10h četrtič

Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine ZL Luko Mescem. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1160 članic, in poslanec Luka Mesec vidita težavo v umiku socialne države, ki svoje naloge tako prepušča tudi prostovoljskim organizacijam. 
IMG_3020Prostovoljstvo v praksi je pokazalo, da je zakon, ki naj bi uredil področje prostovoljstva, potrebno revidirati. Primož Jamšek, vodja program Prostovoljstvo na Slovenski filantropiji, je pojasnil, da se novela zakona pripravlja in naj bi jo kmalu obravnavali na Vladi. Glavne spremembe med drugim zajemajo manj administracije in ureditev prostovoljstva v javnih zavodih.
Luka Mesec, ki vodi poslansko skupino Združene levice, je poudaril, da se tudi sam boji, da umik socialne države pomeni, da bo naloge moral prevzemati nevladni sektor. Zato je pomembno, da je področje prostovoljstva čim bolj urejeno na vseh ravneh.
Z zanimanjem je prisluhnil pozitivnim zgodbam, povezanim z izvajanjem prostovoljstva v nekaterih šolah. Ne-podporo sistemski uvedbi prostovoljstva v šole bo poskušal spremeniti v bolj pozitivno zgodbo s postavitvijo teme na agendo pristojnega odbora v državnem zboru.

 ***

Naslednje srečanje bo z vodjo poslanske skupine NSi, mag. Matejem Toninom, v sredo, 21. januarja 2015 v Opera baru.
Akcijo Kava ob 10h Slovenska filantropija organizira z namenom predstavitve prostovoljstva odločevalcem, ki bodo sprejemali spremembe zakonodaje s tega področja. Do aprila 2015 se bomo srečevali postopoma najprej z vodji poslanskih skupin, nato še s poslanci iz pristojnih odborov državnega zbora ter drugimi oblikovalci politik.         

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor